Δημοτικά

Π.Πάντος επικεφαλής «Στροφής»: «Φάμπρικα αδιαφάνειας ο Πολιτιστικός Οργανισμός»

Στην πολιτική εκπομπή «Λάσπη» του διαδικτυακού τηλεοπτικού ραδιοφώνου της Νέας Σμύρνης  www.nstv.gr/radiostring φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Πάντος, επικεφαλής της παράταξης «Στροφή Νέας Σμύρνης» με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τον ενάμιση περίπου χρόνο θητείας της δημοτικής αρχής υπό το Σταύρο Τζουλάκη, προτάσεις της παράταξης «Στροφή» για τα προβλήματα της πόλης αλλά και γύρω από τον τρόπο του πολιτεύεσθαι των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
«Έχουμε μείζονα αντιπολίτευση;» αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Πάντος, υπονοώντας άμεσα, συνοπτικά αλλά και με χιούμορ ότι η παράταξη «Ποιότητα Ζωής» του Γιώργου Κουτελάκη, κατ’ εκείνον τουλάχιστον, δεν παράγει ουσιαστικό αντιπολιτευτικό έργο.
«Η Νέα Σμύρνη ακολουθεί τις εξελίξεις, αντί να τις θέτει και περιμένει πάντα κάποιον άλλο, το κεντρικό κράτος ή την Κ.Ε.Δ.Ε. να χαράξει πολιτική» περιέγραψε τη στατική και μη δημιουργική αυτοδιοικητική πολιτική του Δημάρχου, εξηγώντας πως αυτό οφείλεται στην περιορισμένη πολιτική ωριμότητα της δημοτικής αρχής.
Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική του δήμου, θεώρησε ότι οι βασικές υποδομές υπάρχουν λόγω και της οικονομικής δυνατότητας του δήμου, πρόσθεσε όμως ότι αυτή παραμένει αποσπασματική και ασύνδετη, καθώς, για τη «Στροφή», απουσιάζει ένας συνολικός σχεδιασμός.
«Ο δήμος δεν καταφέρνει να δει έξω από τους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου» συμπλήρωσε, εξηγώντας πως η δημοτική αρχή θα έπρεπε να συνθέσει και άλλες κοινωνικές πρωτοβουλίες που υπάρχουν στην πόλη. Παράλληλα, θεώρησε αναγκαίο ο δήμος να συνεργάζεται, ιδιαίτερα σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, με φορείς που έχουν πείρα και τεχνογνωσία και όχι να πειραματίζεται με δημιουργία και στελέχωση Κοιν.Σ.Επ.
Έγινε επίσης αναφορά σε θέματα αθλητισμού και αθλητικής πολιτικής, με τον Παναγιώτη Πάντο να ενημερώνει ότι η «Στροφή» έχει καταθέσει διαφορετικό σχέδιο σχετικά με τη δημιουργία του νέου κλειστού δημοτικού γυμναστηρίου, τονίζοντας ότι «17 εκατομμύρια είναι πάρα πολλά λεφτά για να γκρεμιστεί ένα γήπεδο που υπάρχει απλά για να δημιουργηθούν περισσότερα καθίσματα, εγκαταστάσεις επαγγελματικών σωματείων και περισσότερες θέσεις πάρκινγκ». Η πρόταση της παράταξής του, με δεδομένο το ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Σμύρνης είναι ήδη αρκετά παλιές και με προβλήματα και τα χρήματα δεν προέρχονται από κονδύλια του ΕΣΠΑ, είναι αυτά τα ποσά να κατανεμηθούν σε συντήρηση και βελτίωση των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων.
Σε θέματα που αφορούν τον Πολιτιστικό Οργανισμό, και ο Παναγιώτης Πάντος τον χαρακτήρισε «one man show» του πρόεδρού του Βαγγέλη Χατζατουριάν, προσθέτοντας ότι στην δεκαπενταετή του διοίκηση παράγει μόνο πολιτισμό υπηρεσιών αλλά μηδενικών υποδομών.
Στο θέμα της επικαιρότητας σχετικά με τους υπαλλήλους με μπλοκάκι, η άποψη της «Στροφής» είναι ότι η διαδικασία των απευθείας αναθέσεων είναι καταδικαστέα, καταδικάζοντας παράλληλα πολιτικά και τον επικεφαλής που την εφαρμόζει. Ο Παναγιώτης Πάντος εκ μέρους της «Στροφής» δήλωσε αλληλέγγυος στους εργαζόμενους, θεωρώντας ότι ακόμη και μία απομάκρυνσή τους δεν θα έλυνε το πρόβλημα της αδιαφάνειας των προσλήψεων.
Τέλος, σχετικά με τα αναπτυξιακά θέματα έργων υποδομής στην πόλη, χαρακτήρισε σχεδόν σκανδαλώδη τη μικρή έκπτωση που πήρε ο δήμος για το έργο της ανάπλασης της πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης, προσθέτοντας ότι «θα ήταν πολύ χρήσιμο να προχωρήσει το έργο της πράσινης διαδρομής από τα νεκροταφεία μέχρι τα λουτρά». Σχολιάζοντας την επερχόμενη ανάπλαση της Ομήρου, θεώρησε ότι το έργο είναι ιδιαίτερα ακριβό και πρόσθεσε ότι «έχει περάσει προ πολλού η ώρα που θα έπρεπε ο δήμος να ασχοληθεί με την περιφέρεια της πόλης και όχι μόνο με την κεντρική πλατεία».
Η συζήτηση με τον Παναγιώτη Πάντο ήταν παραγωγική καθώς δεν περιλάμβανε μόνο κριτική αλλά και προτάσεις – λύσεις για τα θέματα που συζητήθηκαν. Γενικότερα, η δημοτική πενταετία που ξεκίνησε το 2014 βρίσκει τη «Στροφή Νέας Σμύρνης» υπερενισχυμένη σε σταυρούς και σε δημοτικούς συμβούλους, καλύτερα οργανωμένη, με πιο ξεκάθαρες προτάσεις και αρκετά μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια