Το μεγαλύτερο webradio της πόλης είναι online!. Ακουσε ο,τι να'ναι με εμφαση στο μπλαμπλα και μουσική που παίζει ολημερίς ολημερίς οληνυχτίς. Θέλεις να μιλήσεις με καποιον παραγωγό? No problem! Αρκει να ακούς την φωνούλα του απο τον Radio String! 

Τελευταία Άρθρα

“Ρίξε μια ματιά τριγύρω στο τραπέζι. Αν δεν βλέπεις κανένα κορόιδο, εσύ είσαι το κορόιδο”.
“Ρίξε μια ματιά τριγύρω στο τραπέζι. Αν δεν βλέπεις κανένα κορόιδο, εσύ είσαι το κορόιδο”.

Γράφει η Μαριέττα Μπακαλοπούλου

Παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες, όχι μόνο παρακολουθώντας ξένα κι ελληνικά ειδησεογραφικά πρακτορεία να ενημερώνουν για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, αλλά και βιώνοντας την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας σε τι περιπέτεια έχει μπει η Ελλάδα. Μας αξίζει να είμαστε εντός Ευρωζώνης ή όχι; Θέλουμε να έχουμε συνομιλητές, εταίρους, να εκφράζουμε τις απόψεις μας σε ρεαλιστικές βάσεις ή προτιμούμε τα παραμύθια του κάθε καιροσκόπου;
Ο κύριος Βαρουφάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι η Ελλάδα δεν βγαίνει από την Ευρωζώνη και το ευρώ, παρόλο που αν κοπεί η παροχή ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον ELA η Ελλάδα δεν θα έχει χρήματα στις τράπεζές της. Απόδειξη το τώρα. Ο κύριος Τσίπρας μας ενημερώνει ότι δεν θα βγούμε εκτός Ευρωζώνης με ένα πιθανό ΟΧΙ, το εγγυάται προσωπικά, με ό,τι αξιοπιστία μπορεί να διαθέτει η δική του διασφάλιση, την ίδια στιγμή που ο κύριος Φίλης κάνει πλάκα για τη δραχμή, αναφέροντας σε δέκα δημοσιογράφους ότι αν η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού είναι ΟΧΙ η κυβέρνηση θα πάει να επαναδιαπραγματευθεί με τους εταίρους. Αν ξαναρνηθούν οι εταίροι την πρόταση της εκλεγμένης κυβέρνησης, η Ελλάδα θα ακολουθήσει το δικό της δρόμο. Λέει όμως και κάτι ακόμη πιο επικίνδυνο. Ακόμη και με ένα πιθανό ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, αν οι εταίροι δεν δεχθούν το πρόγραμμα που πρότειναν, πάλι η Ελλάδα θα τραβήξει το δικό της δρόμο. Δεν πειράζει, θα συνηθίσει ο Ελληνικός λαός, αναφέρει ο κύριος Λαπαβίτσας και κάπου εδώ τελειώνει το παραμύθι.
Ο Πρωθυπουργός μάλλον ακολουθεί τη διδαχή του Χάρυ Τρούμαν «Αν δεν μπορείς να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους» και για το λαό που με τη ψήφο του τον τίμησε και τον εμπιστεύθηκε ισχύει το «πιο εύκολο είναι να εξαπατήσεις μέχρις εσχάτων κάποιον, παρά να τον πείσεις ότι εξαπατήθηκε».
Ας δούμε όμως αναλυτικά γιατί το δημοψήφισμα παίζει τόσο σοβαρό ρόλο στην παρούσα φάση.
Κάθε οίκος αξιολόγησης, κάθε διεθνής οργανισμός, κάθε οικονομικός αξιολογητής που επιχειρεί να στρέψει έμμεσα ή άμεσα επενδύσεις προς μία χώρα επικεντρώνεται σε κάποια συγκεκριμένα κριτήρια με τα οποία κρίνει την πορεία της οικονομίας κάθε χώρας, τα οποία συνοψίζονται στα κάτωθι:
1. Δημοσιονομική επάρκεια, 2. Εμπορικό ισοζύγιο, 3. Αντανακλαστικά που διαθέτει η εκάστοτε κυβέρνηση λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα σε έκτακτη περίπτωση χωρίς να χρειαστεί να πιεστεί από δανειστές, 4. Βαθμός απειλής σε σχέση με πιστοληπτική ικανότητα, 5. Προθυμία για αποπληρωμή χρεών.
Όπως γίνεται φανερό, το δημοψήφισμα θα εκδηλώσει τη διάθεση του ελληνικού λαού να καλύψει ή όχι όλη αυτή την απόσταση που τη χωρίζει από τις υπόλοιπες χώρες. Γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε, είμαστε ακόμη σε φάση που χτίζουμε την οικονομία μας με βάση τα διεθνή πρότυπα (ανεξάρτητα από το πώς προέκυψε αυτό το πρόβλημα, το οποίο αν και σημαντικότατο ΔΕΝ είναι της παρούσης).
Μπορεί η Ελλάδα να μη θέλει, μπορεί να μη μπορεί, μπορεί ο Έλληνας πολίτης να μην έχει διάθεση ή όρεξη να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο, γιατί πέντε χρόνια τώρα ακολουθήθηκαν λάθος συνταγές. Μπορεί να μη μας αξίζει, μπορεί ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ΟΧΙ. Ας μην ταυτίσουμε το ΟΧΙ όμως με ένα καλύτερο αύριο. Θα είναι ψέμα. Ας μην ταυτίσουμε το ΝΑΙ με τα Μνημόνια. Κι αυτό θα είναι ψέμα. Το σίγουρο είναι ότι εξαπατήθηκε ο κόσμος από τις υποσχέσεις Τσίπρα έως σήμερα, το σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία (όχι μόνον αυτό, έχουν σταματήσει τελείως), ότι οι τράπεζες είναι κλειστές, ότι ΔΕΝ πρόκειται να ξανανοίξουν σύντομα σε περίπτωση ΟΧΙ και σίγουρα όχι με ευρώ. Κι όχι λόγω των «κακών δανειστών», όπως ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, αλλά λόγω μη συμφωνίας με την Ευρώπη (ο ELA που παρέχει ρευστότητα στις Ευρωπαϊκές τράπεζες είναι εργαλείο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία είναι εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν δεν επιθυμεί κάποιος σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πώς απαιτεί χρήματα;).
 Η απόφαση δική μας την Κυριακή.
Τέλος, θα πρότεινα στην Κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση, επειδή ο κόσμος αν δεν έχει καταλάβει ήδη τι συμβαίνει, θα το καταλάβει πολύ σύντομα με την τραγωδία των επόμενων εβδομάδων, να μην ελπίζει ότι θα συνεχίσει την κοροϊδία του που έπεται, τύπου «δεν θέλατε μέτρα λιτότητας, επιστρέφουμε σε εθνικό νόμισμα, ήταν δική σας επιλογή» και να ακολουθήσει τη συμβουλή ενός χαρτοπαίχτη ονόματι Amarillo Slim τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας. “Ρίξε μια ματιά τριγύρω στο τραπέζι. Αν δεν βλέπεις κανένα κορόιδο, εσύ είσαι το κορόιδο”.
 

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΝ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΝ

ΟΧΙ
- ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ
- ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΠΟ Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
- ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΜΕ
-       ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ
 
 Όλους τους μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πληρώνει τις δόσεις των δανείων σε ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια και διαπραγματεύεται για νέα συμφωνία με την τρόικα. Αποτέλεσμα είναι οι πληρωμές σε αυτούς να φτάνουν τα 8 δισ. € (όσο το άθροισμα του ετήσιου προϋπολογισμού 2015 των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας) και να ζητούν όλο και σκληρότερα νέα αντιλαϊκά μέτρα (αύξηση ΦΠΑ, μείωση μισθών, συντάξεων, να δουλεύουμε -όσοι έχουμε δουλειά- μέχρι τα 67, μονιμοποίηση ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.). Η κυβέρνηση να υποχωρεί συνεχώς και από τις δικές της εξαγγελίες και να αντιπροτείνει, επίσης, σκληρά αντιλαϊκά και παρόμοια μέτρα. Η πολιτική των διαπραγματεύσεων, της αποδοχής των συμφωνιών που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, της παραμονής στο € και στην ΕΕ, με κάθε θυσία, έφτασε στα όρια της και η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει δημοψήφισμα για το Ναι ή το Όχι στις προτάσεις των δανειστών. Το αδιέξοδο και ανεφάρμοστο της εξαγγελίας «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή» είναι φανερό, αποτελεί αποφυγή της ρήξης και κατευθείαν προσαρμογή στην υποταγή.
Εμείς προφανώς και απορρίπτουμε τις προτάσεις των δανειστών και θα πούμε ένα μεγάλο, περήφανο, ΟΧΙ στην εθελοδουλεία και το να βάλουμε μόνοι μας τη θηλιά στο λαιμό μας. Απορρίπτουμε την εκστρατεία τρομοκράτησης και υποταγής των μνημονιακών, φιλοΕΕ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και συστημικών ΜΜΕ, που θέλουν τη συνέχιση της κοινωνικής καταστροφής και το ξεπούλημα όλης της χώρας. Καταδικάζουμε τη στάση της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και των Καμίνη και Μπουτάρη που πρωτοστατούν στην εκστρατεία φόβου υπέρ του ΝΑΙ.
Ο λαός χρειάζεται να δείξει την περηφάνια και την αξιοπρέπεια του και στους αγώνες και στις κάλπες, παίρνοντας μέρος σε όλες τις μάχες.
Μαζί με τις προτάσεις ΔΝΤ και ΕΕ, απορρίπτουμε και όσα αντιλαϊκά, φορομπηχτικά μέτρα αντιπρότεινε η κυβέρνηση στους δανειστές και μια νέα συμφωνία μαζί τους. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουν ξανά διαπραγματεύσεις για νέα συμφωνία με το σφαγείο των λαών, το ΔΝΤ και την ΕΕ. Βλέπουμε και ξέρουμε ότι αυτές λυκοσυμμαχίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των πολυεθνικών, των τραπεζιτών, της οικονομικής και πολιτικής τους εξουσίας.
Είναι πλέον φανερό ότι μόνο με την απαλλαγή από τα δεσμά του χρέους, του ευρώ και της Ε.Ε. μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, χωρίς φτώχια, ανεργία και ανταγωνισμούς. Να ξεκινήσει μια νέα πορεία για τον τόπο με το λαό κυρίαρχο, που να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει. 
Για αυτό να μη φοβηθούμε τη ρήξη με το σύστημα που μας σέρνει στην κοινωνική καταστροφή.
Τη φτώχεια, την ανεργία, τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, τα συσσίτια, τη φοροληστεία και τη δήμευση της περιουσίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τη μετανάστευση της νεολαίας μας τα ζούμε τώρα με την Ε.Ε., το ευρώ, την κυριαρχία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Μπορούμε με το λαό οργανωμένο και αγωνιζόμενο να αγωνιστούμε και να νικήσουμε.
 
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΝΑΙ» ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ,
ΧΩΡΙΣ Ε.Ε., ΔΝΤ, €, ΧΡΕΟΣ,  ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,
ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ
 
 
 
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ
 
1.    Ανταρσία στο Αιγαίο
2.    Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή
3.    Αντικαπιταλιστική Ανατροπή-Ανταρσία σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ στην Περιφέρεια Αττικής
4.    Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
5.    Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία
6.    Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη
7.    Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση - Ανταρσία στην ΑΜΘ
8.    Αριστερή Παρέμβαση -Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα
9.    Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή
10.  Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα
11.  Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
12.  Αριστερή Συσπείρωση για την Ανατροπή-Ανταρσία στη Δυτ. Μακεδονία
 
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΩΝ

 
 

 1. Ανατροπή στην πόλη και το χωριό Ηγουμενίτσας
 2. Ανατροπή στην Αιγιαλεία
 3. Ανταρσία στα Χανιά
 4. Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας
 5. Ανταρσία στο δήμο Πύργου
 6. Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ανυπότακτο Χαϊδάρι
 7. Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων-Μενεμένης
 8. Ανυπότακτη Πετρούπολη
 9. Ανυπότακτη πόλη αντικαπιταλιστική παρέμβαση στις γειτονιές  Αγίων Αναργύρων – Καματερού
 10. Ανυπότακτο Αγρίνιο
 11. Ανυπόταχτη Καισαριανή Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
 12. Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση  Πειραιά "Ανταρσία στο Λιμάνι"
 13. Αριστερή Κίνηση Αγ. Βαρβάρας «Αντι-θέσεις»
 14. Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
 15. Αριστερή Παρέμβαση Ιωαννίνων
 16. Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
 17. Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
 18. Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση στο Μαρούσι -Εκτός των Τειχών
 19. Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού-Αργυρούπολης
 20. Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
 21. Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου
 22. Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης - Υμηττού
 23. Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής Βασιλικών-Θέρμης—Μίκρας
 24. Μια πόλη Ανάποδα - Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
 25. Ρήγμα στα Δυτικά Αιγάλεω
Ανακοίνωση της ΣΤΡΟΦΗΣ Ν. Σμύρνης: Με θάρρος και αποφασιστικότητα λέμε ΟΧΙ
Ανακοίνωση της ΣΤΡΟΦΗΣ Ν. Σμύρνης: Με θάρρος και αποφασιστικότητα λέμε ΟΧΙ

Με θάρρος και αποφασιστικότητα λέμε ΟΧΙ
 
Τους τελευταίους πέντε μήνες ζούμε, για πρώτη φορά, τη σκληρή διαπραγμάτευση της Ελλάδας, απέναντι στην αλαζονεία των δανειστών, την προπαγάνδα, την υποκρισία τους, το μίσος τους για κάθε θεσμό προστασίας των αδυνάτων, την επιμονή τους στην πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη λιτότητα.
Για μας, που έχουμε διαμορφώσει τη συνείδησή μας και τη λειτουργία μας μέσα από τις εμπειρίες των πλατειών και της άμεσης δημοκρατίας, η προκήρυξη δημοψηφίσματος αποτελεί μια ορθή και αναγκαία επιλογή. Για πρώτη φορά καλούμαστε να αποφασίσουμε οι ίδιοι για τη ζωή και το μέλλον μας!
Δεν μας εκπλήσσει που κάποιοι αναφέρονται στη δημοκρατική έκφραση των πολιτών ως «πραξικόπημα». Είναι οι ίδιοι που αρνούνται καθημερινά τη διαφάνεια και τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Οι ίδιοι που υποστηρίζουν ότι πρέπει να έχουμε λόγο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια (και πολύ μας είναι). Οι ίδιοι που δημιουργούν κλίμα έντασης και διχασμού όποτε προτείνεται να συνεισφέρουν από τα κέρδη τους (και όχι από το υστέρημά τους) οι επιχειρήσεις και οι πλούσιοι.
Για μας όμως πεμπτουσία της δημοκρατίας είναι να ζητείται και να ακούγεται η γνώμη των πολιτών. Χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Σήμερα βρισκόμαστε σε μια οριακή στιγμή, δυστυχώς προδιαγεγραμμένη από την εποχή του πρώτου μνημονίου. Γιατί οι υποστηρικτές του εγκλώβισαν την Ελλάδα σε ένα μη βιώσιμο χρέος και σε ένα καθοδικό σπιράλ από το οποίο δεν μπορεί να βγει ατσαλάκωτη.
Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν την Κυριακή με καθαρό νου και ενσυνείδητα, όποια κι αν είναι η τελική τους επιλογή. Να υπερβούν την προπαγάνδα και να απομονώσουν κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησης της αντίπαλης άποψης. Να υπερασπιστούν το δικαίωμα όλων μας να αποφασίζουμε για τις ζωές μας.
Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ μπροστά στο δίλημμα της Κυριακής παίρνει καθαρή θέση. Λέμε ΟΧΙ στη συνεχιζόμενη λιτότητα, ΟΧΙ στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, ΟΧΙ σε κάθε σχέδιο που κρατάει τη χώρα εγκλωβισμένη στην κρίση.
Για μας η Ευρώπη δεν αρκεί να είναι μια σημαία στα διαβατήρια και στις ταμπέλες των μεγάλων έργων. Πρέπει να είναι ένας χώρος κοινωνικής αλληλεγγύης, ισορροπημένης ανάπτυξης, διαρκούς μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων, συμμετοχής των πολιτών.
Με το ΟΧΙ μας δηλώνουμε ότι τέτοια Ελλάδα και τέτοια Ευρώπη θέλουμε. Και τις διεκδικούμε με θάρρος και αποφασιστικότητα! 

Πρόσκληση στην συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ - Σάββατο στις 11.00 στην πλατεία Νέας Σμύρνης
Συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ - Σάββατο στις 11.00 στην πλατεία Νέας Σμύρνης

Η Λαϊκή Συνέλευση καλεί το λαό της Νέας Σμύρνης σε συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ το Σάββατο 4 Ιούλη στις 11.00 στην κεντρική πλατεία.
Την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ
ΟΧΙ στους εκβιασμούς των δανειστών
ΟΧΙ στη λιτότητα 
ΟΧΙ σε νέα μνημόνια

Στις 5 Ιούλη ψηφίζουμε ΟΧΙ - ΟΧΙ στη λιτότητα, στα Μνημόνια και στους εκβιασμούς!
Στις 5 Ιούλη ψηφίζουμε ΟΧΙ - ΟΧΙ στη λιτότητα, στα Μνημόνια και στους εκβιασμούς!

Έφτασε λοιπόν η κρίσιμη στιγμή. Στις 5 Ιούλη ψηφίζουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη συμφωνία που τελεσιγραφικά πρότειναν οι δανειστές. Ας σκεφτούμε τι σημαίνει κάθε επιλογή μας…
 
Τι σημαίνει ένα ΝΑΙ; Το ΝΑΙ, η αποδοχή αυτής της συμφωνίας σημαίνει συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που ισοπέδωσαν το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σημαίνει μειώσεις στις συντάξεις, κατάργηση κάθε εργασιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος, όξυνση της φοροεπιδρομής, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απελευθέρωση των απολύσεων, μισθούς των 300 €, διάλυση της δημόσιας Υγείας, Παιδείας, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, των ΜΜΜ και των υπόλοιπων ΔΕΚΟ. Δίνει το «πράσινο φως» στις μνημονιακές δυνάμεις να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο. Για το λαό, ένα ΝΑΙ σημαίνει ακόμα περισσότερη φτώχεια.
 
Ένα μαζικό και μαχητικό ΟΧΙ από την άλλη μπορεί να σταματήσει τη μνημονιακή λαίλαπα και να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία, προς όφελος του εργαζόμενου λαού. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη συντριπτική απόρριψη όλων των μνημονιακών πολιτικών που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί και πρέπει να είναι το εφαλτήριο μιας εναλλακτικής οικονομικής και πολιτικής πορείας. Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει όμως και απόρριψη της πρότασης υποταγής της κυβέρνησης προς την Τρόικα, η οποία κι αυτή περιέχει  μέτρα που πλήττουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα.    
 
Τι θα γίνει αν πούμε ΟΧΙ; Μήπως θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας; Μήπως θα καταστραφούμε;
 
Ας είμαστε ειλικρινείς: η οριστική απαλλαγή από τα Μνημόνια δεν μπορεί να επιτευχτεί μέσω της συνέχισης των διαπραγματεύσεων. Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ρήξη με τους δανειστές.
 
Δεν φοβόμαστε! Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι η ρήξη είναι η μόνη ρεαλιστική προοπτική για να υπάρξει πραγματική βελτίωση στο βιοτικό επίπεδο του λαού.
 
Ο δρόμος αυτός φυσικά δεν είναι εύκολος. Δεν είναι όμως καταστροφικός. Δε σημαίνει εμπορικό αποκλεισμό της χώρας, όπως μας λένε οι μνημονιακές δυνάμεις και τα «παπαγαλάκια» τους. Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, έχει αυτάρκεια 99% στη φυτική παραγωγή και 73% στη ζωική. Οι φαρμακοβιομηχανίες της μπορούν να καλύψουν το 70% της εγχώριας ζήτησης φαρμάκων. Έχει ισχυρή βιομηχανία εκμετάλλευσης του πλούσιου ορυκτού πλούτου (6η σε παραγωγή αλουμινίου στην Ευρώπη), προοπτικές ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δυναμική ναυτιλία και τουρισμό, μα πάνω από όλα τεχνογνωσία και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.  
 
Το πρόβλημα είναι ότι όλο αυτόν τον πλούτο τον εκμεταλλεύεται η οικονομική ολιγαρχία, που έχει ακόμη τους δικούς της ανθρώπους σε όλα τα κρίσιμα πόστα. Χρειάζονται βαθιές και ριζικές τομές! Τομές όπως το να περάσει το σύνολο του τραπεζικού συστήματος υπό δημόσιο έλεγχο και ιδιοκτησία! Τομές όπως τον έλεγχο της φοροδιαφυγής και τη  φορολόγηση του κεφαλαίου (70 δισ. € χρωστάνε στο δημόσιο βιομήχανοι και εφοπλιστές)! Τομές, όπως τον πλήρη δημόσιο έλεγχο στα λιμάνια, τα αεροδρόμια, την ενέργεια, το νερό, τις τηλεπικοινωνίες έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται για το λαϊκό συμφέρον, να προσφέρουν χρήματα στα κρατικά ταμεία και όχι στις τσέπες των μετόχων τους.
 
Η επόμενη μέρα  έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη μονομερή στάση πληρωμών προς τους δανειστές και τη διαγραφή του χρέους. Το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους αποκάλυψε ότι 242 δισ. € από το χρέος είναι παράνομα, τα οποία ούτε μπορούν ούτε πρέπει να πληρωθούν.
 
Για να γίνουν τα παραπάνω, ο λαός πρέπει να συνεχίζει να βγαίνει στους δρόμους και να  διεκδικεί. Οι λαοί σε όλη την Ιστορία, άλλαξαν τη «μοίρα» τους κάνοντας τολμηρά βήματα, παίρνοντας «ρίσκα» και πρωτοβουλίες που μέχρι τότε φαίνονταν «ουτοπικές» και δύσκολες. Η ώρα αυτή έφτασε!
 
 

Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Νέας Σμύρνης
Site: plateians.blogspot.gr   mail:  lsplneasmyrnis@gmail.com

 
 

Μιλήστε μαζί μας Τώρα Ζωντανά - Κάντε Κλίκ στο Skype Me™!