Τελευταία Άρθρα

Μια Διαφορετική Νέα Σμύρνη Jazz Night στο Classic Nouveau Cafe & Wine
Μια Διαφορετική Νέα Σμύρνη Jazz Night στο Classic Nouveau Cafe & Wine

Γράφει η Ελπίδα Μηναδάκη
 
Στη Νέα Σμύρνη, στην Ελευθερίου Βενιζέλου 25, το Classic Nouveau υποδέχεται τους Νεοσμυρνιώτες, όχι μόνο για καφέ, αλλά και για smart βραδιές με events που αγγίζουν τη φαντασία και ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Βραδιές γευσιγνωσίας, αλλά και μεταξύ πολλών άλλων, μουσικές θεματικές βραδιές με jazz και άλλα ήδη μουσικής.
Η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr κάλυψε και παρουσιάζει μία από τα βραδιές jazz στο Classic Nouveau Coffee and Wine, συζητώντας παράλληλα με το Νίκο Κλεισσιώτη, ιδιοκτήτη του ανανεωμένου χώρου.
Στο συγκεκριμένο jazz event οι Jazz Ahaid διασκέδασαν τους θαμώνες με διασκευές γνωστών κομματιών της main stream. Μελωδίες από Miles Davies, Frank Sinatra και Duke Ellinghton δεμένες με μουσική της σημερινής εποχής ήταν κάποια από τα κομμάτια που ακούστηκαν.
Σχετικά με το Classic Nouveau Coffee and Wine, ο Νίκος Κλεισσιώτης το χαρακτήρισε ως χώρο που στεγάζει τους λάτρεις του ποιοτικού κρασιού και του ποιοτικού καφέ, τονίζοντας ότι ένας τέτοιος χώρος έλλειπε από τη Νέα Σμύρνη. Ενημέρωσε πως το προσωπικό του χώρου είναι καταρτισμένο και πρόσθεσε πως ο χώρος δεν στερείται γευστικών δημιουργιών του έμπειρου σεφ.
Κλείνοντας, μίλησε μεταξύ άλλων λεπτομερώς για εξειδικευμένες υπηρεσίες του Classic Nouveau Coffee and Wine, όπως είναι το μίγμα του καφέ που παράγεται αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Τέλος, ο Μάνος Αθανασιάδης, ένας εκ των τριών μουσικών της μπάντας που διασκέδασε τους θαμώνες, μίλησε γενικότερα για τη jazz, τους θρύλους της αλλά για το jazz γκρουπ στο οποίο συμμετέχει.
Ο φακός του www.nstv.gr θα συνεχίσει να παρουσιάζει τις διαφορετικές θεματικές βραδιές του Classic Nouveau Coffee and Wine, δίνοντας εικόνα από τις διαφορετικές στιγμές διασκέδασης που προσφέρει το εναλλακτικό αυτό Coffee and Wine place.
 

''Αrt news Good News'' με τις Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου
''Αrt news Good News'' με τις Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου

γράφει η Ελπίδα Μηναδάκη
Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου! Οι Ελληνίδες  που κατέκτησαν την Ευρώπη με το μπουζούκι τους!
Στην διαδικτυακή εκπομπή του  WEBTv radio της Νέας Σμύρνης και στην καλλιτεχνική εκπομπή ‘’Art News Good News’’ φιλοξενήθηκαν οι ελληνίδες μουσικοί Αρετή και η Ιωάννα Σπανομάρκου
Όταν τις συναντάς, δεν σου περνάει από το μυαλό, ότι δύο αδελφές, ηλικίας κάτω από 30 ετών, εντυπωσιακά χαμηλών τόνων, έχουν καταφέρει να φέρουν τα πάνω-κάτω στην ελληνική μουσική και να γράψουν μουσική και στίχους για συρτάκι,όπως το «Αμέθυστος», το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα top 10 όλων των εποχών, «μεθώντας» όλο τον κόσμο απ’ άκρη σε άκρη της γης. Κι ακόμα, να «ντύσουν» με τη μουσική τους ταSoundtracks δύο ταινιών.Μια μικρού μήκους, η οποία στάθηκε η αφορμήγια να ταξιδέψουν μέχρι το Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου και μία μεγάλου μήκους, η οποία ετοιμάζεται να παιχτεί στις ελληνικές αίθουσες πολύ σύντομα.
Αξίζει να αναφέρουμε και την περσινή τους  διεθνή διάκριση για την ελληνική μουσική με το τραγούδι «Οι νεραντζιές ανθίζουν» που είχε ερμηνεύσει  η Αρετή Κετιμέ, όπου οι εξαιρετικές μουσικοσυνθέτριες προκρίθηκαν στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Μουσικής Σύνθεσης με ελληνικό στίχο και μπουζούκι, κάνοντας μας διπλά υπερήφανους, εφόσον το συγκεκριμένο τραγούδι ξεχώρισε μεταξύ 18.000 συμμετοχών στο International Songwriting Competition.
Τραγούδια όπως το «Εδώ Λαός», «Ποντικότρυπα», «Κύριος του Εαυτού μου», «Ήλιος μου Αληθινός», «Βράζουν τα μέσα μου» και πολλά ακόμη, αποτυπώνουν την σύγχρονη πραγματικότητα  και περιλαμβάνονται στον καινούριο πολιτικό τους δίσκο με τίτλο: «Ελλάς, πολιτική κρατούμενη». Ένας δίσκος ιδιαίτερος, αφού μέσα από πρωτότυπες λαϊκές και ρεμπέτικες μελωδίες θίγονται σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα!Τα τραγούδια συνοδεύονται από εξαιρετικές αφηγήσεις από τον Γιάννη Σταματίου με την υπογραφή των μουσικοσυνθετριών που ‘ντύνουν’ μοναδικά τα κομμάτια. Για άλλη μια φορά, η μουσική τους πέρασε τα σύνοραστον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μουσικής Σύνθεσης 2015, που έλαβε χώρα στο Nashville στις ΗΠΑ, με δύο τραγούδια απο το νεο τους δίσκο, το «Βαρέθηκα την Παραπληροφόρηση» και το συρτάκι "Πληθώρα", τα οποία πέρασαν στη φάση των ημιτελικών, ξεχωρίζοντας ανάμεσα από 18.500 συμμετοχές.
Μέσα στο Μάη, οι νεαρές μουσικοσυνθέτριες ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο από την FMRecords που στηρίζει κάθε τους βήμα, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμα δισκογραφικές εταιρίες που αναγνωρίζουν τα ταλέντα και πάνε κόντρα στο σύστημα. Το σίγουρο είναι ότι είναι σπάνιο να βλέπει κανείς, δύο νέες μουσικοσυνθέτριες να αγαπούν το ρεμπέτικο, να διακρίνονται διεθνώςκαι παρά το νεαρό της ηλικίας τους, να διατηρούν την σεμνότητα, την αισιοδοξία και την πίστη τους για ένα καλύτερο μέλλον. Ανά περιόδους, οι αδελφές Σπανομάρκου πραγματοποιούν συναυλίες με εξαιρετικούς μουσικούς, σολίστες και ερμηνευτές που τις ακολουθούν πιστά, μαζί με τους φανατικούς οπαδούς τους. Κάτι που αποτελεί την ζωντανή απόδειξη ότι, ακόμα και στην κρίση, κάποιες αξίες, παραμένουν αναλλοίωτες. Γιατί υπάρχουν ταλαντούχα νέα παιδιά που θέλουν και κάνουν τη διαφορά σε πείσμα των καιρών!
 

Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ
Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ

Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Α.Ο.Ν.Σ. ΜΙΛΩΝ
 

Πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ποντίων Καλλιθέας ''Αργοναύται-Κομνηνοί''
Πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συλλόγου Ποντίων Καλλιθέας ''Αργοναύται-Κομνηνοί''

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σας γνωρίζουμε ότι από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας, στις 18 Απριλίου 2016, εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: 

Πρόεδρος: Καστανίδης Θεόφιλος Α’ Αντιπρόεδρος: Τομπουλίδης Δημήτριος Β’ Αντιπρόεδρος: Αργυρόπουλος Ηλίας Έφορος: Κακουλίδου – Αλεξίου Μαρία Ταμίας: Σαββινίδης Κωνσταντίνος Γενική Γραμματέας: Πεχωρικίδου Μαρία Ειδική Γραμματέας: Ξηράκη Ευαγγελία Μέλη: Αβραμίδης Ηλίας  Κικίδης Παναγιώτης  Παυλίδης Κωνσταντίνος  Σαββινίδης Ιωάννης  Σαββινίδου Κυριακή  Σαλαπασίδου Βαρβάρα  Ταγματάρχης Αντώνιος  Τοκπασίδου Σοφία  

Πιστεύουμε ότι, μαζί με τα αδελφά Ποντιακά Σωματεία και την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών μας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την ανύψωση και διάδοση της ποντιακής ιδέας. 

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας για την πορεία αγώνα κατά της ανεργίας
Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας για την πορεία αγώνα κατά της ανεργίας

Μαζική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, των Επιτροπών Αγώνα των νοτίων συνοικιών της Αθήνας και των εργατικών συνδικάτων της Αττικής για στήριξη και συμμετοχή στην μεγάλη πορεία αγώνα κατά της ανεργίας, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της Πάτρας. Η πορεία ξεκίνησε από την Πάτρα στις 3 Απρίλη με σκοπό να καταλήξει στο Σύνταγμα την Κυριακή 10 Απρίλη, όπου στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση-συναυλία.
Οι άνεργοι και λαϊκές οικογένειες από τις νότιες συνοικίες της Αθήνας περπάτησαν σήμερα 5 Απρίλη το τμήμα Ακράτα – Ξυλόκαστρο διατρανώνοντας ότι η πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ. Είναι το μήνυμα που στέλνουν οι άνθρωποί του καθημερινού μόχθου από τις εργατογειτονιές όλης της Ελλάδας εκφράζοντας τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, διεκδικώντας παράλληλα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων. Εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία ενώνουν τις φωνές τους και δυναμώνουν την οργάνωση της κοινής πάλης τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που γεννά την απλήρωτη δουλειά, την ανεργία, τη φτώχεια, τη μετανάστευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά, προς όφελος των μονοπωλίων.

Μιλήστε μαζί μας Τώρα Ζωντανά - Κάντε Κλίκ στο Skype Me™!