Το μεγαλύτερο webradio της πόλης είναι online!. Ακουσε ο,τι να'ναι με εμφαση στο μπλαμπλα και μουσική που παίζει ολημερίς ολημερίς οληνυχτίς. Θέλεις να μιλήσεις με καποιον παραγωγό? No problem! Αρκει να ακούς την φωνούλα του απο τον Radio String! 

Τελευταία Άρθρα

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ – ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ – ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Την Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Ν. Σμύρνης, για την κατασκευή του Νέου Βιοκλιματικού – Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου (προϋπολογισμού 17.850.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
 
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει ολοκληρώσει το σύνολο των απαιτούμενων μελετών με ίδιους πόρους.
 
Το νέο Αθλητικό Κέντρο θα συμβάλλει αποφασιστικά στην κάλυψη των αναγκών της αθλούμενης νεολαίας της πόλης μας και αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» της πολιτικής μας για τον Αθλητισμό και τη Νεολαία στη νέα πενταετία.
 
Πληροφορίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου θα ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με την εξέλιξη υλοποίησής του.

Επείγον! - ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ
Επείγον! - ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ

Τα Κοινωνικά Ιατρεία-Φαρμακεία Αττικής συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες για τη συλλογή φαρμακευτικού υλικού που έχει ξεκινήσει,   με σκοπό τη στήριξη του παλαιστινιακού λαού που αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται.
    Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και το Κοινωνικό Ιατρείο-φαρμακείο Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης. Μπορείτε να μας φέρετε φάρμακα με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον στους επόμενους  έξι μήνες, (σπασμολυτικά, αντιβιωτικά, καρδιολογικά, πνευμονολογικά, αντιφλεγμονώδη, αναληγητικά κτλ) καθώς επίσης και υγειονομικό υλικό (γάζες, σύριγγες, γάντια, φλεβοκαθετήρες, ουροκαθετήρες, ράμματα κτλ).
Τα φάρμακα συγκεντρώνονται στο χώρο του ιατρείου:
Αμισού 67, Άνω Νέα σμύρνη
Τηλ.επικ.:2109316127
Δευτ: 1μμ-5μμ, Τρίτη:9πμ-7μμ, Τετάρτη: 9.30πμ-3μμ, Πέμπτη: 9πμ-11πμ και 1μμ-8μμ, Παρασκευή: 7.30μμ-9μμ και Σάββατο: 12πμ-2μμ.

Θα πολεμάμε υπό σκιάν: 73ή επέτειος της Μάχης της Κρήτης
Θα πολεμάμε υπό σκιάν: 73ή επέτειος της Μάχης της Κρήτης

Δεν είναι συνηθισμένο πια να βλέπουμε συχνά την ελληνική σημαία. Τα δημόσια κτήρια δεν την αναρτούν και σε κάθε εθνική επέτειο θα βρεθεί κάποιος κοινωνικά ψυχοπαθής να αντιδράσει διαλαλώντας για φασισμό, πολυπολιτισμικότητα, οι φίλοι μας οι Βαλκάνιοι και Μογγολογενείς κτλ. Όμως μια φορά τον χρόνο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, στην επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ο σύλλογος Κρητών Νέας Σμύρνης φέρει και περιφέρει με περισσή περιφάνεια και λεβεντιά.  Και ίσως να είναι μια από τις λίγες ενέργειες που κάνουν που έχουν λεβεντιά. Τα υπόλοιπα είναι politics. Πώς να ξεχάσει κάποιος, την αντίδραση του δημάρχου στην θέα της σημαίας σε παλαιότερη εκδήλωση της αναπαράστασης της Μάχης της Κρήτης. Αλλά μάλλον αυτά θα έχουν ξεχαστεί τώρα πια, αφού ο πρόεδρος της ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης, Νικήτας Περαθωράκης, είναι δημοτικός σύμβουλος με… τον δήμαρχο. Πίσω στην σημαία: Με περισσή περιφάνεια, συνοδεία στρατιωτικά και παραδοσιακά ντυμένων κρητικών αλλά και λιλιπούτειων μελλοντικών αγωνιστών, η Ελληνική Σημαία, παρουσιάστηκε και αναρτήθηκε στον αυτοσχέδιο ιστό, μπροστά σε πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Άλσος για αυτόν τον σκοπό. Ένας ιστός που περιμένουμε να δούμε ως πρόταση του Περαθωράκη να γίνει με την ελληνική σημαία να κυματίζει στο κέντρο της πόλης.

«Ένας αϊτός περήφανος στα χαμηλά δεν πέφτει, θέλει να βλέπει από’ τα ψηλά τον κόσμο αυτόν τον ψεύτη», με αυτά τα λόγια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, τιμή για τους ηρωικά πεσόντες της Μάχης και τον Μανώλη Σταυρακάκη, που απεβίωσε πρόσφατα και ήταν πολύ αγαπητός της Ένωσης Κρητών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ομάδες, ριζίτικου τραγουδιού, χορευτικά, μίνι θεατρικά όπως επίσης και ομιλητές που παρουσίασαν ιστορικά ντοκουμέντα όπως ο Γιώργος Λεκάκης που μπορείς να παρακολουθήσεις στην ηλεκτρονική μορφή του «Π», προσφορά από την μαγνητοσκόπηση που έκανε το www.nstv.gr, η webTV της Νέας Σμύρνης. 

Τι γιορτάζουμε όμως σε αυτήν την επέτειο της Μάχης της Κρήτης;  

*Σαν σήμερα, το 1941, ξεκίνησε η Μάχη της Κρήτης, μια από τις σημαντικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έμεινε στην Ιστορία τόσο για την αντίσταση που συνάντησαν οι ναζιστικές δυνάμεις όσο και για τις απώλειες που υπέστησαν στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την Κρήτη.

Στις 20 Μαΐου του 1941, αφού οι δυνάμεις του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού διατηρούσαν τον έλεγχο του υδατικού χώρου γύρω από την Κρήτη, οι Γερμανοί απογείωσαν πολυάριθμα αεροπλάνα, σε μια επιχείρηση με το συνθηματικό όνομα «Unternehmen Merkur» (Επιχείρηση Ερμής). Επρόκειτο να ρίξουν εκατοντάδες αλεξιπτωτιστές για να καταληφθούν θέσεις-κλειδιά του νησιού, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μεταφορά προμηθειών και πολεμοφοδίων από αέρος προκειμένου να καταληφθεί ολόκληρη η Κρήτη.

Επικεφαλής των γερμανικών δυνάμεων ήταν ο πτέραρχος Κουρτ Στούντεντ, 51 ετών, βετεράνος πιλότος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με 1.190 αεροπλάνα στη διάθεσή του και 29.000 αλεξιπτωτιστές και πεζικάριους. Οι Ιταλοί προσέφεραν 3.000 στρατιώτες στο σχέδιο. Όσοι Έλληνες, Βρετανοί, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί στρατιωτικοί βρισκόταν στο νησί ήταν υπό το γενικό πρόσταγμα του 52χρονου Νεοζηλανδού στρατηγού Μπέρναρντ Φράιμπεργκ, επίσης βετεράνος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ελλιπώς εξοπλισμένοι υπερασπιστές της Κρήτης ήταν περίπου 40.000 – μα στο πλευρό τους βρέθηκαν χιλιάδες ακόμα άμαχοι κάτοικοι του νησιού, κάτι που δεν είχαν προβλέψει οι επικεφαλής των ναζιστικών δυνάμεων.

Η πρώτη ρίψη αλεξιπτωτιστών είναι εύκολος στόχος για τους Έλληνες και τους Συμμάχους. Στις μάχες, οι οποίες εντάθηκαν από το απόγευμα με το δεύτερο κύμα αλεξιπτωτιστών, μπήκαν και οι άμαχοι. σε δύο μέτωπα: στο αεροδρόμιο του Μάλεμε και στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Η εξόριστη ελληνική κυβέρνηση και ο βασιλιάς Γεώργιος ο Β’ περνάνε το ίδιο βράδυ στην Αίγυπτο. Οι Γερμανοί επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στην κατάληψη του αεροδρομίου του Μάλεμε και το κατάφεραν ενώ απώθησαν τις συμμαχικές δυνάμεις νότια, καθιστώντας τον αγώνα τους μάταιο. Πολλές μονάδες των Δυνάμεων της Κοινοπολιτείας, ακολουθώντας την απόφαση του Λονδίνου με το τέλος του Μάη πέρασαν στην Αίγυπτο ενώ 5.500 άτομα που δεν κατορθώνουν να επιβιβαστούν, παραδίδονται, συλλαμβάνονται ή καταφεύγουν στα βουνά της Κρήτης. Η Μάχη της Κρήτης ολοκληρώθηκε την 1η του Ιούνη του 1941.

Ο απολογισμός της Μάχης ήταν απροσδόκητος για τη Γερμανία και είχε σημαντικό αντίκτυπο στο μέλλον του πολέμου, αφού αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί ξανά αεραποβατική επιχείρηση τέτοιου μεγέθους: 3.986 νεκρούς και αγνοούμενους, 2.594 τραυματίες, 370 αεροπλάνα οι απώλειες σύμφωνα με τα γερμανικά στοιχεία - σύμφωνα με τους Συμμάχους, όμως, οι γερμανικές απώλειες ξεπέρασαν τις 16.000. Στους Συμμάχους η Μάχη κόστισε 3.500 ζωές, 1.900 τραυματίες και 17.500 αιχμάλωτους.

Μετά την κατάληψη της Κρήτης στο Νομό Λασιθίου αποβιβάστηκε ένα Σύνταγμα Ιταλών και σε λίγες μέρες έφθασε η Μεραρχία της Σιένας που απλώθηκε σ’ όλο το Νομό, καθώς και στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη Κρήτη απλώθηκαν οι Γερμανοί.

Η Μάχη στην Κρήτη ονομάστηκε και «Νεκροταφείο των γερμανών αλεξιπτωτιστών», εξαιτίας των μεγάλων απωλειών τους, γεγονός που ανάγκασε τον Χίτλερ να διατάξει τον τερματισμό κάθε αεραποβατικής επιχείρησης στο μέλλον. Από την πλευρά τους, οι Σύμμαχοι εντυπωσιάστηκαν από τις μεγάλες δυνατότητες των αλεξιπτωτιστών στην μάχη και δημιούργησαν τις δικές τους αεραποβατικές δυνάμεις.

“Θα πολεμάμε υπό σκιάν”. Ας είναι αυτά τα λόγια που θα εμπνεύσουν και τους σύγχρονους κρητικούς διότι η μάχη δεν γίνεται μόνο με όπλα που εκπυρσοκροτούν 

*tvxs.gr

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό – Να σωθούν οι παραλίες της χώρας
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό – Να σωθούν οι παραλίες της χώρας

Μετά από πρόταση της ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, στη συνεδρίασή του της 7ης Ιουλίου, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε  κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:
 

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό – Να σωθούν οι παραλίες της χώρας

Μετά τη δημόσια γη, τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, στο βωμό της «ανάπτυξης» επιχειρείται τώρα να θυσιαστεί και το πολυτιμότερο τμήμα της κοινόχρηστης δημόσιας γης, δηλαδή ο αιγιαλός και οι παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές.
Η κυβέρνηση επαναφέρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας», που είναι σε πλήρη αντίθεση με τα άρθρα 5 και 24 του Συντάγματος και με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για την προστασία των ακτών και του τοπίου (Σύμβαση της Βαρκελώνης). Το νομοσχέδιο οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή τον παράλιο, παραλίμνιο και παραποτάμιο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της χώρας.
Συγκεκριμένα:
-          Χάνεται ο κοινόχρηστος χαρακτήρας των αιγιαλών και καταργείται η ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στην παραλία.
-          Επιτρέπεται η οικοδόμηση αιγιαλών και ακτών για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή μας σχεδιάζεται το χτίσιμο πολυτελών μονοκατοικιών στην παραλία του Αγίου Κοσμά, καθώς και πολυτελές ξενοδοχείο και καζίνο.
-          Καταστρέφονται ανεπανόρθωτα το τοπίο, το περιβάλλον και οι αρχαιότητες.
-          Επιτρέπεται το χτίσιμο και το μπάζωμα παραλιών και αιγιαλών για την εξυπηρέτηση ξενοδοχείων και κέντρων διασκέδασης.
Το δημοτικό συμβούλιο Ν. Σμύρνης εκφράζει την έντονη αντίθεσή του απένατι στο νομοσχέδιο για του αιγιαλούς και ζητάει την απόσυρσή του. Ενώνει τη φωνή του με τους εκατοντάδες φορείς όλης της χώρας που απαιτούν από την κυβέρνηση να σεβαστεί τη βούληση των πολιτών και να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Καλεί τους κατοίκους της Ν. Σμύρνης να κινητοποιηθούν για να υπερασπιστούμε όλοι και όλες μαζί τον δημόσιο χαρακτήρα των αιγιαλών.
 
Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Οι Συνδικαλιστές Του Ασανσέρ - Προεδρείο Συλλόγου Εργαζομένων Νέας Σμύρνης: Παπουτσης - Γιαννιώτης
Οι Συνδικαλιστές Του Ασανσέρ - Προεδρείο Συλλόγου Εργαζομένων Νέας Σμύρνης: Παπουτσης - Γιαννιώτης

γράφει ο Προφήτης της Νέας Σμύρνης

Ευτυχώς οι μέρες των «συνδικαλιστών» τύπου Κολλά και Φωτόπουλου έχει τελειώσει. Στις μέρες μας ένα νέο είδος βγάζει ρίζες και ζητά και αυτό μια θέση στον κήπο της Δημόσιας Εδέμ. Τα νέο αυτό φρούτο ονομάζεται «merokamatous-o,ti-nanai-symferontologous» και συναντάται και στον Δήμο της Νέας Σμύρνης.

Πρώτον και κύριον, για να μην υπάρχει κάποια αμφιβολία, δεν χαρακτηρίζει όλους τους εργαζομένους στον Δήμο αλλά κυρίως τους εργατοπατέρες που προΐστανται του ΔΣ  των εργαζομένων- στην προκειμένη περίπτωση του προέδρου Μίλτου Παπουτσή και γραμματέα Θωμά Γιαννιώτη. Η νέα προσέγγιση λοιπόν χρησιμοποίει την πολίτικα ερμαφρόδιτη μέθοδο όποτε «μας συμφέρει αναφερόμαστε στους νόμους για να δικαιολογήσουμε την απραξία μας και όποτε δεν μας συμφέρει κάνουμε “αγώνες” εναντίον των νόμων». Συνδικαλισμό του ασανσέρ δηλαδή – μία στο ρετιρέ μία στο ισόγειο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Νέα Σμύρνη είναι το σκάνδαλο με τις –ουσιαστικά – επαναπροσλήψεις των συμβασιούχων. Αυτές που ο δήμος για να ΜΗΝ κάνει έφεση έβαλε τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από τα δικαιώματα τους- στην αποζημίωση, στα δεδουλευμένα, στο να αναζητήσουν το δίκιο τους βρε αδελφέ. Άκου τώρα σκεπτικό. Από την μία Ο Παπουτσής ζήταγε από το δημοτικό συμβούλιο και τον Δήμαρχο να μην εφαρμόσει τον νόμο και να προστατέψει τα συμφέροντα του Δημοσίου, ΑΛΛΑ από την άλλη για να πράξει κατά αυτόν τον τρόπο έπρεπε οι συμβασιούχοι ΚΑΤΑ τον νόμο να παραιτηθούν από τα δικαιώματα τους. Ε; Ε; Εδώ κάνε μια παύση αν αναλογιστείς τι είπε ο ποιητής και για να πιάσουμε και το κλίμα το ημερών: διαμαρτυρόμαστε για τα πέναλτι που κάνουμε στους άλλους, αλλά όταν είναι να φάμε γκολ πέφτουμε στο γρασίδι και πλαντάζουμε από τον πόνο, δήθεν. 

Δεν είναι όμως πρωτοφανής αυτή η πέρα-δώθε, πάνω-κάτω συνδικαλιστική ασανσερίαση.  Σε πρόσφατο άρθρο το κατά τα άλλα αφερέγγυο site της πόλης, neasmyrnilive, που το γνωρίσαμε στις εκλογές με τις στοχευμένες καταγγελίες με υπογραφές τύπου Δ.Φ., Σ.Σ κτλ – δηλ αναξιόπιστες, αναφέρθηκε στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Μετά τις εκλογές, για πρώτη φορά (!) το εν λόγω site χρησιμοποίησε όνομα (!) αυτού του πρώην προϊστάμενου καθαριότητας Θοδωρή Μάντζιου, με την γνωστή του σχέση με τον Κουτελάκη, και ενώ παρέθεσε και φωτογραφίες για τις ενέργειές του- μη αποκομιδή σκουπιδιών κτλ – ο  Παπουτσης και ο Γιαννιώτης σπεύδουν να απαντήσουν με τον κλασσικό συνδικαλίστικο τρόπο. Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε μια γροθιά, καταλαβαίνει κάποιος από την απάντηση τους. Λες και δεν υπάρχουν, αν όχι «κακοί» εργαζόμενοι, ούτε ελλιπείς, ούτε τεμπέληδες. Όποιος εργάζεται για τον δήμο είναι η αφρόκρεμα της παραγωγικότητας. Είναι το ίδιο σκεπτικό που όταν κατηγορήσεις ΕΝΑΝ δημοσιογράφο θα πέσουν πάνω σου τα άλλα κοράκια δημοσιογράφοι να σε φάνε. Αν διαφωνήσεις με τις πρακτικές ΕΝΟΣ γιατρού, ο Ιατρικός Σύλλογος θα κάνει επανάσταση κοκ. Και μετά διερωτάσαι κακόμοιρε ελληνάκο γιατί δεν θέλουν την αξιολόγηση. Ο Κούπας πάντως τα έλεγε μέχρι και πρόσφατα αλλά… είναι γλυκιά η καρέκλα στο κέντρο της αίθουσας. Και για να γυρίσουμε στο θέμα του Μάντζιου: είναι ο ίδιος που προσπάθησε να σαμποτάρει την συνέντευξη Τύπου, που έχει δώσει ο Παπουτσής και ο Γιαννιώτης και φυσικά δεν άνοιξε μύτη, διότι ο Θοδωρής είναι «δικό μας παιδί» και τους δικούς μας δεν τους βγάζουμε στον τάκο.

Η συνδικαλιστική πολιτική ασανσέρ, θα κάνει και αυτή τον κύκλο της. Θα συνεχίσει να βγάζει ανακοινωσούλες και θα τις κολλάει με σελοτέιπ έξω από το ασανσέρ του δήμου Νέας Σμύρνης νομίζοντας ότι κάνει κάτι, όπως προεκλογικά με τον Σουρβίνο, για τα μάτια του κόσμου. Εξάλλου την ελληνική κοινωνία την εμπαίζουν και άλλοι. Απλά θυμήσου εργαζόμενε ότι στο ασανσέρ δεν χωράνε πολλοί και μάλλον εσύ δεν θα βρίσκεσαι μέσα όταν θα ανεβαίνει προς το ρετιρέ

 

Μιλήστε μαζί μας Τώρα Ζωντανά - Κάντε Κλίκ στο Skype Me™!