Το μεγαλύτερο webradio της πόλης είναι online!. Ακουσε ο,τι να'ναι με εμφαση στο μπλαμπλα και μουσική που παίζει ολημερίς ολημερίς οληνυχτίς. Θέλεις να μιλήσεις με καποιον παραγωγό? No problem! Αρκει να ακούς την φωνούλα του απο τον Radio String! 

Τελευταία Άρθρα

Για τον σύντροφο Αρίστο Αβραμίδη που «έφυγε» στις 16 Απρίλη
Για τον σύντροφο Αρίστο Αβραμίδη που «έφυγε» στις 16 Απρίλη

«Έφυγε» από κοντά μας, στις 16/04/2015 ο σύντροφος Αριστείδης Αβραμίδης Γεννημένος το 1939 από γονείς πόντιους και αγωνιστές της εθνικής αντίστασης.
Σε ηλικία πέντε χρονών εξορίστηκε για τριάμισι χρόνια μαζί με τον αδελφό και τη μάνα του, η οποία πέθανε στους δυο πρώτους μήνες της εξορίας. Ο πατέρας του Γιώργος Αβραμίδης Αξιωματικός του Δ.Σ.Ε. που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο του απελευθερωτικού αγώνα, το 1949 δολοφονείται με βίαιο τρόπο από προδοσία. Έμεινε έτσι ορφανός από μάνα και πατέρα.
Πέρασε τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του στο ορφανοτροφείο Γρεβενών και στην επαγγελματική σχολή «Αριστοτέλης» της Θεσσαλονίκης, όπου πήρε και το πτυχίο του τεχνίτη επιπλοποιού.
Το 1959 ήρθε στη Λάρισα όπου εργάστηκε, φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και παντρεύτηκε τη σύντροφό του Άννα.
Η δίψα του για μάθηση του έδωσε τη δύναμη να τελειώσει το νυχτερινό Γυμνάσιο στην Καλλιθέα και να συνεχίσει τις σπουδές του στη Φλωρεντία της Ιταλίας όπου πήρε το πτυχίο του Αρχιτέκτονα Μηχανικού.
Πάντα με την οικογένειά του που αγαπούσε τόσο πολύ και τη συντροφιά της μουσικής με το αγαπημένο του τρομπόνι. Σ’ όλες τις πόλεις που έζησε συμμετείχε ως σολίστ στη Φιλαρμονική.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έστησε στη Καλλιθέα το γραφείο του μαζί με τον ξάδερφο του Αντώνη Σεβαστιάδη και με την κοινωνική ευαισθησία που πάντα τον διέκρινε συμμετείχε στα κοινά. Ήταν αγαπητός όχι μόνο στους ποντιακούς συλλόγους που με περηφάνια συμμετείχε, αλλά και σ’ όλους τους συμπολίτες. Σ’ όλα τα χρόνια της αγωνιστικής του διαδρομής δεν έλειψε στιγμή από τις μάχες που έδινε το Κόμμα. Υποψήφιος με τους δημοτικούς συνδυασμούς του ΚΚΕ, εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος με την Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα στο Δήμο Καλλιθέας για τρεις τετραετίες.
Όσοι συμπορευτήκαμε μαζί του σε κοινούς αγώνες και μοιραστήκαμε μαζί του κοινές ιδέες και οράματα για μια άλλη κοινωνία, ανθρώπινη, δίκαιη και σοσιαλιστική, χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους, τον αποχαιρετούμε υπογραμμίζοντας ότι οι προσφορά του, η συμβολή του και η στάση του δεν χάνονται, δεν λησμονιούνται.
Ο Αριστείδης Αβραμίδης υπήρξε σεμνός, ασυμβίβαστος αγωνιστής, κομμουνιστής, μένοντας πιστός μέχρι τέλους σε ιδανικά και αξίες. Ήταν ευρύτερα αποδεκτός λόγω της καθαρής πολιτικής του τοποθέτησης, της στάσης ζωής και των αρχών που ακολούθησε.
Ασκούσε στον καθημερινό βίο, χωρίς όρια το περιεχόμενο της ελευθερίας, με μια υπευθυνότητα ασύγκριτη, με μια σεμνότητα υποδειγματική και με μια τρυφερότητα ποιητική.
Δεν εκπροσωπούσε απλώς το λαό της πόλης μας, αλλά και ευρύτερα, όχι στεκόμενος απέναντι του, αλλά ανασαίνοντας την αγωνία του, ζώντας μέσα στον ίδιο το λαό.
Διατύπωνε τη γνώμη του χωρίς δημαγωγία, χωρίς διγλωσσία, χωρίς δηλώσεις σκοπιμότητας και υπολογισμούς, μαχητικά και με επιχειρήματα, αναδεικνύοντας την ιστορική κάθε φορά ευθύνη του μεμονωμένου αγωνιστή, που όμως ταυτόχρονα τόνωνε και αποθέωνε την αναντικατάστατη συλλογικότητα. Γιατί ασφαλώς πάντα οι πολλοί καθορίζουν τις εξελίξεις, όμως αυτό σε τίποτα δεν μειώνει το ειδικό και καθοριστικό ρόλο της προσωπικότητας. Έτσι έχοντας την αίσθηση του περιττού, μιλούσε λιτά, απλά, πιστεύοντας ότι η κάθε στιγμή «ήταν ο καιρός να πούμε τα λιγοστά μας λόγια, γιατί η ψυχή μας αύριο κάνει πανιά».
Με τη δράση, τη στάση, το έργο του κατάκτησε τον τίτλο του αγωνιζόμενου επαναστάτη επιστήμονα, που έκανε πράξη τα λόγια του Βάρναλη «την ευτυχία την έζησα στο δόσιμο χωρίς μιστό, τη λευτεριά στο σκλάβωμα σε κάποιο ιδανικό σωστό..» καθώς και ως επαναστάτης διανοούμενος επίσης πραγματοποίησε λόγια του ίδιου του ποιητή «..Την ύπαρξή σου την οκνή για να πλαταίνεις, να βαθαίνεις, σμίξε με τον αμέτρητο Αριθμό! Μέσα στου πόνου, που βογγά, την άσωτη Άβυσσο κατέβα. Κει θα βρεις της Αλήθειας το Ρυθμό.» και ο Αριστείδης, πορεύτηκε, αγωνίστηκε, έσμιξε με το λαό, βρήκε και δίδαξε την αλήθεια.
Είχε βαθιά συνειδητοποιήσει ότι η επιστημονική γνώση τότε μόνο είναι αληθινή δύναμη, όταν χρησιμοποιείται και μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
Έφυγε και μας κληροδότησε μια πλατιά και ανεκτίμητη κληρονομιά και αισθανόμαστε πραγματικά προνομιούχοι, με το παράδειγμα της λιτής αγωνιστικής ζωής του, μας έδειξε ότι στο δύσκολο μα υπέροχο αγώνα για το σοσιαλιστικό μέλλον της ανθρωπότητας, στον όμορφο συντροφικό μας αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρώπινης κοινωνίας η ζωή ούτε ξοδεύεται ούτε σπαταλιέται. Γίνεται πιο ωραία, πιο όμορφη, αποκτά ουσιαστικό νόημα-περιεχόμενο, όταν τρέφεται με πραγματικές αξίες.
Γι' αυτό αξίζει να τον θυμόμαστε και θα τον θυμόμαστε.
 
Εκ μέρους των Κομματικών οργανώσεων Καλλιθέας του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας, παράταξης του ΚΚΕ, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια ενός άξιου και ξεχωριστού αγωνιστή. 

Let's Do it Greece.Το 5ο Δημοτικό συμμετέχει στην Δράση Καθαρισμού Προαυλίου και Περιβάλλοντος Χόρου
Let's Do it Greece.Το 5ο Δημοτικό συμμετέχει στην Δράση Καθαρισμού Προαυλίου και Περιβάλλοντος Χόρου

Η οργάνωση Let’s do it Greece, έχει ανακηρύξει  ως κορυφαία ημέρα ανάδειξης των αρχών και του πνεύματος του εθελοντισμού την 26η Απριλίου 2015

 Η επιτροπή Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων &  Κηδεμόνων του 5ουΔημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης,  συμμετέχει στην εκδήλωση, με δράση που στοχεύει στον καθορισμό και καλλωπισμό του προαύλιου και του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου.

 

Τα παιδιά και οι γονείς θα φροντίσουν την είσοδο του σχολείου τους, φυτεύοντας λουλούδια και προετοιμάζοντας τον εξωτερικό τοίχο για βάψιμο.

 

Δίνοντας εμείς οι γονείς το παράδειγμα, μαθαίνουμε στα παιδιά τον εθελοντισμό. 

Γιατί ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής !!

 

Let’s Do It Greece !!

Let’s Do It 5ο Δημοτικό !!

 

ΑΝΕΛ Νέας Σμύρνης.Επίσκεψη αλληλεγγύης στον «Κρίκο Αγάπης»
ΑΝΕΛ Νέας Σμύρνης.Επίσκεψη  αλληλεγγύης στον «Κρίκο Αγάπης»

Δελτίο Τύπου από ΑΝΕΛ Νέας Σμύρνης

 

 

Επίσκεψη αλληλεγγύης των ΑΝΕΛ στον «Κρίκο Αγάπης»

 

Σε μια βιομηχανική περιοχή, όπως είναι ο Ταύρος η οποία κάποτε έσφυζε από ζωή, βιοτεχνίες και εργαζόμενους ενώ σήμερα έχει μετατραπεί σε «νεκροταφείο εργοστασίων» λόγω της κρίσης, μπορεί να συναντήσει κανείς σήμερα τον «Κρίκο Αγάπης».

 

Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια του κ. Πρόδρομου Κεστεκίδη, ο οποίος στο χώρο εργασίας του, έχει δημιουργήσει μια μεγάλη αλυσίδα με «κρίκους» αγάπης, προσφοράς και ανθρωπιάς προς όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας οι οποίοι σήμερα υποφέρουν.

 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δια μέσου της Γραμματείας Γυναικών και Στήριξης της Οικογένειας σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Νέας Σμύρνης προσέφεραν είδη γυναικείας ένδυσης για έφηβες, θέλοντας να κάνουν αυτόν τον «κρίκο» ακόμη πιο δυνατό και συμπαγή. Με την υπόσχεση πάντα ότι το Κίνημα θα είναι πάντα δίπλα ενισχύοντας την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων με όποιο τρόπο μπορεί. 

 

 

Για τη φωτογραφία: (Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά, ο κ.Πρόδρομος Κεστεκίδης από τον «Κρίκο Αγάπης», η Δέσποινα Χαλκίδη Γραμματέας Γυναικών και Στήριξης της οικογένειας, η αναπληρώτρια Αργυρώ Χατζηπαναγιώτου και ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ Νέας Σμύρνης Μάριος Μάρκου)

Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Σύλλογο Ιμβρίων
Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Σύλλογο Ιμβρίων

Είσαι μαθητής λυκείου; Δίνεις φέτος ή σε μερικά χρόνια πανελλήνιες; Έχεις αποφασίσει τι θες να σπουδάσεις, αλλά δεν ξέρεις πολλές λεπτομέρειες για τη σχολή που επέλεξες; Εάν απάντησες "ΝΑΙ" σε κάποιο από τα παραπάνω ερωτήματα τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Την Κυριακή 26/4, φοιτητές από πολλές σχολές θα μαζευτούν στην αίθουσα του Συλλόγου Ιμβρίων για να σου λύσουν ό,τι απορίες έχεις σχετικά με τα τις σχολές. Θα σου δώσουν συμβουλές και θα μοιραστούν μαζί σου εμπειρίες που δεν μπορούν να σου δώσουν από μόνες τους οι περιγραφές των πανεπιστημίων.
Πόσα χρόνια είναι η σχολή; Όντως την τελειώνεις σε τόσα χρόνια;
Έχει εργαστήρια; Είναι δύσκολο να πάρεις καλούς βαθμούς;
Τι σημαίνει "αλυσιδωτά" μαθήματα; Έχει προόδους; Τι είναι η ρήτρα;
Χρειάζεται να διαβάσω πολύ για να περάσω ένα μάθημα; Πρέπει να παρακολουθώ μαθήματα ή φτάνει το διάβασμα; Παίρνω απουσίες;
Τέτοιες απορίες και πολλές ακόμα θα συζητήσουμε μαζί.
Φυσικά θα είναι μαζί μας και απόφοιτοι σχολών που εργάζονται πάνω
σε αυτό που σπούδασαν με σκοπό να μας δώσουν κάποιες πληροφορίες για το τι γίνεται ΜΕΤΑ το πτυχίο.
Υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση; Πώς είναι όντως να δουλεύεις ως δικηγόρος; Να κάνω μεταπτυχιακό ή όχι; Έχει η σχολή μου καλά μεταπτυχιακά; Θα βρω δουλειά ή θα έχω απλά ένα όμορφο πτυχίο κρεμασμένο στον τοίχο;
Σε περιμένουμε λοιπόν να περάσουμε μαζί ένα όμορφο πρωινό για να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα και ακόμα παραπάνω και να ακούσουμε τις συμβουλές του ψυχολόγου Βίκτωρ Κούκη

 

Ιστορική Ανοδο στην Α2,πέτυχε ο Πανιώνιος στο Βόλλευ με την νίκη επί της Αρμενικής
Ιστορική Ανοδο στην Α2,πέτυχε ο Πανιώνιος στο Βόλλευ με την νίκη επί της Αρμενικής

Γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης
 
Στο κλειστό γήπεδο Αρτάκης η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Πανιωνίου αντιμετώπισε την Αρμενική στον δεύτερο αγώνα του για τα Play off. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε με σχετική ευκολία στα δύο πρώτα σετ, αλλά η ομάδα της Αρμενικής – δεύτερη στην κατάταξη της κανονικής περιόδου – κατάφερε να επιβληθεί στα δύο επόμενα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κριθεί στο tie break. Ο Πανιώνιος επικράτησε τελικά με 3 – 2, εξασφαλίζοντας πολύ νωρίς και μαθηματικά πλέον την άνοδό του στην Α2 κατηγορία αντρών για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Ο προπονητής του Πανιωνίου ΓΣΣ Αργύρης Ψάρρας, πρωτεργάτης της αήττητης ομάδας του Ιστορικού, μιλώντας στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr, ευχαρίστησε τους φίλους της ομάδας για την παρουσία τους και την υποστήριξή τους. «Στόχος είναι η παραμονή στην Α2. Έχουμε καλό κορμό και με την προσθήκη κάποιων έμπειρων παιχτών, μπορούμε να μείνουμε στην Α2 για πολλά χρόνια».
Ο Γιάννης Στυλιανού, παίχτης της ομάδας, θεώρησε την επιτυχία της ανόδου στην Α2 τιμή για τους ίδιους αλλά και για το Σωματείο, καθώς αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.
Τέλος, ο Άγγελος Καρακίτσος, επίσης παίχτης του Πανιωνίου, τόνισε ότι η ομάδα έδειξε τον χαρακτήρα της στο τελευταίο σετ, αποδίδοντας την απώλεια των δύο σετ στο άγχος και στην έλλειψη αυτοπεποίθησης.
 

Μιλήστε μαζί μας Τώρα Ζωντανά - Κάντε Κλίκ στο Skype Me™!