Αθλητικά

Με κόντρα την διαιτησία έχασε η Ιριδα 3-2 από τον Ρέντη στο Αρτάκης

Γράφει η Δήμητρα Σέκη

Στο κλειστό γήπεδο Αρτάκης στο πλαίσιο της Β’ Εθνικής Περιφερειακού Πρωταθλήματος Βόλλεϋ Γυναικών, η Ίριδα  ήρθε αντιμέτωπη με το Ρέντη. Το Ρέντη κέρδισε την  Ίριδα με 3-2 σετ, τα οποία διαμορφώθηκαν ως εξής: 1ο σετ 25-21, 2ο σετ 28-26, 3ο σετ 21-25, 4ο σετ 11-25, 5ο σετ 8-15. Εκεί βρέθηκε η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr – Επίσημου Χορηγού Επικοινωνίας της Ίριδας για να καλύψει το παιχνίδι.

Η Έλενα Βονόρτα, Παίχτρια της Γυναικείας Ομάδας Βόλλεϋ  Ίριδας, δήλωσε ότι έπαιξαν καλά στα δυο πρώτα σετ, μετά έχασαν το ρυθμό τους και εκεί που πήγαιναν να το ξαναβρούν η διαιτησία δεν τους βοήθησε καθόλου. Αντιθέτως τους διέκοψε, σταμάτησε το ρυθμό , έκανε πάρα πολλά λάθη, εκνεύρισε όλη την ομάδα και έτσι ήρθε το αποτέλεσμα που δεν ήθελαν γιατί αυτός ο αγώνας ήταν σημαντικός για αυτούς . Ελπίζει οι διαιτητές να προσέχουν πιο πολύ, κάποια λάθη δεν επιτρέπονται σε όποια κατηγορία και να είναι, και να πάνε καλύτερα στην επόμενη αγωνιστική.

Η Λίνα Κιρμίτσα , Παίχτρια της Γυναικείας Ομάδας Βόλλεϋ  Ίριδας, δήλωσε ότι η διαιτησία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν η αιτία για την ήττα της Ίριδας. Η ομάδα  έχασε πολλούς πόντους μαζεμένους οπότε πέρασε το Ρέντη μπροστά στο σκορ. Έγιναν προσπάθειες από την ίριδα να φτάσει το Ρέντη, όμως δεν το κατάφερε. Τόνισε ότι η διαιτησία θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη, καθώς σε πολύ κρίσιμα σημεία έκανε πολλά λάθη.

Σημαντική είναι η αναφορά στην ανακοίνωση του Δ.Σ. ΓΑΝΣ ΙΡΙΣ σχετικά με τη διαιτησία :

 «Το Σωματείο μας εκφράζει την αγανάκτηση του για την χθεσινή απογοητευτική και καταστροφική διαιτησία στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας με την αντίστοιχη της Α.Ε ΡΕΝΤΗ για το Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα βόλεϊ. Η συμπεριφορά και η διαιτησία και των δυο διαιτητών με την έναρξη του 3ου σετ και ενώ το σκορ ήταν 2-0 για την ομάδα μας, άλλαξε άρδην και υπήρξε εξόφθαλμα χαριστική για την αντίπαλο και συγχρόνως σφαγιαστική, εξαντλώντας κάθε όριο αυστηρότητας για ανύπαρκτα παραπτώματα της ομάδας μας, προφασιζόμενη απλές διαμαρτυρίες μας για παραβλέψεις και παραβάσεις της αντιπάλου. Η εξουθενωτικού τύπου αυτή διαιτησία που είναι τουλάχιστον δυσερμήνευτη και μόνον ερωτηματικά μπορεί να εγείρει, δεδομένης της εμπειρίας των διαιτητών, αλλοίωσε το αποτέλεσμα με τον πιο βάναυσο και τιμωρητικό τρόπο για την ομάδα μας, έχοντας μοιράσει τρεις κόκκινες κάρτες, αποβολή του προπονητού και εφόρου και καταδικάζοντας αδόκητα την ομάδα μας, μέσα σε ένα μπαράζ λανθασμένων σφυριγμάτων με απίστευτα ατιμωτική και απαξιωτική συμπεριφορά που καθόλου δεν τιμά την αξιοπιστία του θεσμού της διαιτησίας. Θα πρέπει να προβληματιστούν όλοι για την κατάσταση αυτή και καλούμε την Ένωση και τον σύνδεσμο διαιτητών να λάβουν θέση.»

Share this Post:

Συντάκτης Δήμητρα Σέκη

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια