Πολιτιστικά

''Δάσκαλε που δίδασκες'' με εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου ''Νέα Σμύρνη Ποιότητα Ζωής'

γράφει ο Δημήτρης Κράλογλου

Ο καιρός για προσφορά,αλληλεγγύη, πολιτισμό και γενικότερα κοινωνική δράση είναι,θα λέγαμε,πιο κατάλληλος από ποτέ.Η πόλη μας είναι γωστή για την ευαισθησία και την προσφορά της τόσο σε ζητήματα κοινωνικά όσο και πολιτιστικά, και σίγουρα ο σύλλογος “Νέα Σμύρνη-Ποιότητα Ζωής” κινείται μέσα στο πνεύμα και τα ζητούμενα της εποχής,μια εποχής που ζητάει το “εμείς” περισσότερο από ποτέ.

           Κοντά μας βρέθηκαν λοιπόν η κ.Μαριαλένα Αγγελίδου, αντιπρόεδρος και ο κ. Ανδρέας Τραχίλης,υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου. Αν και η “θερμοκοιτίδα” του συγκεκριμένου φορέα είναι η δημοτική παράταξη του Γ.Κουτελάκη, ο σύλλογος,κατά τα λεγόμενα των καλεσμένων, έχει αυτόνομη,ανεξάρτητη και πολιτικά αχρωμάτιστη δράση, δεχόμενος στις τάξεις του οποιονδήποτε επιθυμεί να συνδράμει, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Και πραγματικά,αν και μετράει μόλις λίγους μήνες δράσης, μετράει ήδη διακόσια ενεργά μέλη-δημότες της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι ανήκουν κυριολεκτικά σε όλο το φάσμα των ηλικιών και εργάζονται εθελοντικά στα διάφορα μετερίζια της κοινωνίας και του πολιτισμού, εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη. Άλλωστε, ο βασικός σκοπός του φορέα,όπως η ίδια η κα Αγγελίδου δηλώνει είναι η συμβολή και η ενεργή συμμετοχή των μελών του συλλόγου σε δράσεις και πρωτοβουλίες που απασχολούν την πόλη μας,ώστε τελικά να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν,αλλά και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής όλων των δημοτών. Πολύ σημαντικό χώρο στη στοχοθεσία του συλλόγου είναι η παροχή κάθε είδους βοήθειας στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.

        Η δράση του συλλόγου αγγίζει λίγο πολύ όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής δίνοντας έμφαση στις καταστάσεις που απαιτούν πραγματική ευαισθησία (κοινωνικό παντοπωλείο,δημοτικά ιατρεία,νομική στήριξη και συμβουλευτική για όσους τη χρειάζονται κ.α). Ξεχωριστή πρωτοβουλία   ήταν η διοργάνωση τριήμερου μουσικού φεστιβάλ στο 'Αλσος το περασμένο καλοκαίρι, στο οποίο παραβρέθηκαν 1.800 Νεοσμυρνιώτες, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο ακόμα κι απ' την ΕΡΤ.Και σε γενικότερο πλαίσιο όμως τα νέα  της δράση του συλλόγου έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα,μιας ο «Εθνικός Κύρηκας», η μεγαλύτερη ομογενειακή εφημερίδα της Αμερικής δημοσίευσε σχετικό άρθρο.

            Ο σύλλογος έχει τη στέγη του στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, στην οδό 25ης Μαρτίου 19,  και περιμένει όλους τους Νεοσμυρνιώτες και Νεοσμυρνιώτισσες που θέλουν να προσφέρουν.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια