Πολιτιστικά

«TURKCELL – Η Τέχνη στην Επικοινωνία» .Τιμήθηκε η TURKCELL για την χορηγία της στο Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ίμβρου

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Τα εγκαίνια του πρώτου σταθμού της διαπολιτισμικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο«TURKCELL – Η Τέχνη στην Επικοινωνία» διοργανώθηκαν από τον Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ίμβρου (Ε.Π.Σ.Ι.) στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας και προσφοράς του μέσα από την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ» του Δήμου Αθηναίων.

Το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός αφιερώνεται ως αντίδωρο στην τουρκική εταιρία επικοινωνίας «TURKCELL» χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία της οποίας το Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ίμβρου απέκτησε πρότυπες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις τον Μάιο του 2017.

Η διαπολιτισμική έκθεση «TURKCELL – Η Τέχνη στην Επικοινωνία» είναι μία κορυφαία καλλιτεχνική συνύπαρξη 50 σημαντικών Ελλήνων και Τούρκων εικαστικών δημιουργών, οι οποίοι θα ακολουθήσουν αμφίδρομες επικοινωνιακές διαδρομές μεταξύ Αθήνας και Κωνσταντινούπολης, Θεσσαλονίκης και Σμύρνης, προτού καταλήξουν στην Ίμβρο, με όχημα την Τέχνη τους. Διακεκριμένα ονόματα της ζωγραφικής, της γλυπτικής και της φωτογραφίας αποδίδουν μέσα από το προσωπικό τους ύφος την έννοια της Επικοινωνίας και προσφέρουν απλόχερα στο εικαστικό κοινό το μήνυμα του «Επικοινωνείν».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο CEO της TURKCELL Kaan Terzioglu, ο ιδρυτής, τ.Πρόεδρος και εκπρόσωπος στην έκθεση του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ιμβρίων Λάκης Βίγκας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών Γιώργος Παπαθεοδώρου και ο δημοσιογράφος και διοργανωτής της έκθεσης Κυριάκος Πεταλίδης.

Στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr δηλώσεις για το έννοια και την αξία της διαπολιτισμικής έκθεσης, αλλά και για την χορηγία της TURKCELL στα ιμβριακά σχολεία έκαναν ο Kaan Terzioglu, ο Λάκης Βίγκας, ο Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο Κυριάκος Πεταλίδης και η γνωστή τραγουδίστρια και επισκέπτρια της έκθεσης Σοφία Βόσσου.

Δείτε τους χαιρετισμούς και τις δηλώσεις τους στο βίντεο που ακολουθεί.

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια