Πολιτιστικά

Τριήμερη Φθινοπωρινή Εκδρομή από την ''Μαύρη Θάλασσα'' Ένωση Ποντίων Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

ΤΡΙΉΜΕΡΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΉ ΕΚΔΡΟΜΉ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΣΑΒ. ΚΥΡ. ΔΕΥΤ.26-27-28 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΜΑΣ  ΛΟΥΤΡΆ ΠΟΖΑΡ, ΚΑΣΤΟΡΙΆ, ΕΔΕΣΣΑ, Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΊΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ, ΒΕΡΓΙΝΑ 

1η μέρα: Αναχώρηση 7 π. μ. από Άνω Νέα Σμύρνη (Έβρου και Εθνικής Στέγης) και πέρασμα από λεωφόρο Συγγρού (Media markt)  για να παραλαβουμε όσους βολεύει. Στάσεις καθ'οδον για καφέ και μεσημεριανό φαγητό και άφιξη στα μαγευτικα Λουτρά Ποζαρ, όπου παραμενουμε για βόλτα αλλά και μπάνιο στις εξωτερικές ή εσωτερικές πισίνες με το ιαματικο νερό για όσους επιθυμούν ή βόλτα, τσιπουρακι ή καφέ στην πανέμορφη φύση ή ψώνια από την υπαίθρια αγορά τοπικών προϊόντων (κρανια, κάστανα, μήλα καρύδια κλπ). Οπότε θυμηθητε να πάρετε μαγιό και πετσέτα. Διανυκτερευση στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο των Γιαννιτσών. 

2η μέρα:Αναχώρηση για την πανέμορφη Καστοριά, όπου επισκεπτομαστε το πολύ ενδιαφέρον Λαογραφικο μουσείο και αποκαμβανουμε την παραλιμνια γραφική πόλη και τρώμε μεσημεριανό. Κάνουμε βόλτα στο Ντολτσό. Η περιοχή αποτελείται από στενά πλακόστρωτα καλντερίμια και αν κάποιος δεν είναι γνώστης της, μπορεί να εγκλωβιστεί σε κάποιο αδιέξοδο που φτάνει στην αυλόπορτα κάποιου αρχοντικού. Η περιοχή Ντoλτσό βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης, τα παραδοσιακά καστοριανά σπίτια βρίσκονται πάνω στον δρόμο σε οδηγούν εύκολα σε αυτή. Τα μεγαλόπρεπα αρχοντικά σε ταξιδεύουν στο παρελθόν, οι βυζαντινές εκκλησίες, τα πλακόστρωτα καλντερίμια, τα πολύχρωμα βιτρώ στα παράθυρα των ονταδων. Ανεβαινουμε στον προφητη Ηλία για να απολαύσουμε τη θέα από ψηλά. Στην επιστροφή μας επισκεπτομαστε τους Καταρράκτες και την παλιά πόλη της Έδεσσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και προαιρετικά παραδοσιακό γλεντακι. 

3η μέρα: Αναχώρηση αφού πάρουμε το πρωινό σε μπουφέ,  μεταβαίνουμε μέσω Βέροιας στην Ι. Μ. Της Παναγίας Σουμελα στο Βερμιο . και στη συνέχεια επισκεπτομαστε το μοναδικό Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, όπου θα ξεναγηθουμε από επαγγελματία ξεναγό. Επιστροφή στην Αθήνα το βράδυ. 

Το κόστος  κατ'άτομο 120€ (σε 2/3κλινο δωμάτιο) Μονοκλινο +40€. περιλαμβάνει :τη μεταφορά και τις μετακινήσεις μας, τις δύο διανυκτερευσεις με πρωινό σε μπουφέ, την είσοδο και την ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Κρατήσεις ΜΌΝΟ με προκαταβολή 50€ στα γραφεία της Ένωσης καθημερινά 6-8 μ. μ. Τηλέφωνο 2109313288. Σπεύσατε, έχουν απομείνει ελάχιστες θέσεις 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια