Πολιτιστικά

Το Σωματείο Εργαζόμενων στο Θέαμα και Ακρόαμα καταγγέλλει τον Δήμο Ν.Σμύρνης για την μουσική εκδήλωση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΘΕΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες μετά από καταγγελίες που έγιναν στο σωματείο μας σε σχέση με τον τρόπο διοργάνωσης της εκδήλωσης – αφιερώματος στον Μαχαιρίτσα από τον Δήμο Νέας Σμύρνης πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στις πλατείες όπου οι εργαζόμενοι έστηναν τον εξοπλισμό για την εκδήλωση. Διαπιστώσαμε ότι οι συνάδελφοι εκεί βρίσκονταν να εργάζονται στην πραγματικότητα ανασφάλιστοι με το πρόσχημα του εθελοντισμού.
Πριν ακόμα βγούμε από την καραντίνα η επίθεση στα δικαιώματα μας είναι ολομέτωπη.
Η αδήλωτη και μαύρη εργασία χωρίς ασφάλεια με ωράρια λάστιχο, χωρίς μέτρα προστασίας, με ατυχήματα επικρατεί στον κλάδο μας πολλά χρόνια. Είναι απαράδεκτο να εξαναγκάζουν εργαζόμενους να δουλεύουν κάτω από αυτές τις συνθήκες με μισθούς πείνας την εποχή που όλος ο καλλιτεχνικός χώρος έχει χτυπηθεί από τις συνέπειες του κορονοϊού, που έχουμε να δουλέψουμε 2 μήνες και οι περισσότεροι δεν θα δουλέψουμε το υπόλοιπο καλοκαίρι. Οι αυθαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης αλλά και της εταιρείας που ανέλαβε να παρέχει εξοπλισμό και τεχνικούς για την διοργάνωση δίνουν το στίγμα της επόμενης μέρας. Σκοπός τους είναι να χτυπήσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε εθελοντές χωρίς δικαιώματα στον βωμό των κερδών τους. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Νέας Σμύρνης νομιμοποιεί την μαύρη εργασία στον κλάδο.
Στην παρέμβαση μας μιλήσαμε με τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους των εταιρειών και τον αντιδήμαρχο Νέας Σμύρνης θέσαμε τα αιτήματα μας και μας διαβεβαίωσαν προφορικά ότι οι εργαζόμενοι θα ασφαλιστούν νόμιμα και θα πληρωθούν.
Θα μας βρουν μπροστά τους!
Ο συλλογικός αγώνας είναι η απάντηση και η στήριξη του κάθε εργαζόμενου στον χώρο του πολιτισμού.

• Απαιτούμε με ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου να ασφαλιστούν και να πληρωθούν όλοι όσοι δουλέψουν για την διεξαγωγή του μουσικού event.
Κανένας μόνος, μένουμε δυνατοί, οργανωνόμαστε στα σωματεία μας κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στις αντεργατικές αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης που μας θέλουν δούλους του 21 αιώνα. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

πηγη https://www.facebook.com/sethea.gr/

Gallery

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια