Αθλητικά

''Πρώτος Σκόρερ'' με τονΠρόεδρο του Αιόλου Ταύρου Μιχάλη Κακομανώλη

γράφει ο Ανδρέας Λεκάκης

Τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρίου φιλοξενήθηκε στο στούντιο του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού του NSTV και στην εκπομπή “Πρώτος Σκόρερ” ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Αιόλου Ταύρου, Μιχάλης Κακομανώλης. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Ταύρου μίλησε για διάφορα θέματα που αφορούν κυρίως τον Αίολο και τη νέα αγωνιστική σεζόν αλλά και γενικότερα για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, τόσο στις μικρότερες όσο και στις μεγάλες κατηγορίες.

Ο κος Κακομανώλης είπε αρχικά για τους στόχους της ομάδας του στη νέα αγωνιστική χρονιά, η οποία θα τη βρει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην Α' ΕΣΚΑ: “Οι στόχοι είναι πάντα οι ίδιοι. Θέλουμε να αναπτύξουμε τις ακαδημίες, να είμαστε πάντα ανταγωνιστικοί και η πρώτη ομάδα να μπορεί στο άμεσο μέλλον να βασιστεί σε παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Φέτος το προσπαθήσαμε αυτό, έχουμε ήδη 5-6 παιδιά από τις ακαδημίες. Γενικότερα έχει γίνει μια ριζική αλλαγή, έχουν φύγει οι περισσότεροι από τους παίκτες της περσινής ομάδας και κρατήσαμε μόνο δύο παιδιά. Πήραμε τρεις παίκτες με εμπειρία και όλα τα υπόλοιπα παιδιά είναι μικρά σε ηλικία. Αυτό βέβαια είναι και ένα ρίσκο, δεδομένου ότι η ομάδα θα είναι άπειρη, όμως θα έχει μεγάλη όρεξη για νίκες”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε μόλις ανέλαβε τις τύχες της ομάδας καθώς και στην πορεία της τα τελευταία χρόνια που διατελεί πρόεδρός της: “Βρήκα ένα σύλλογο που είχε καλές υποδομές αλλά δεν υπήρχαν άνθρωποι να τρέξουν τον ίδιο τον σύλλογο. Υπήρξαν κάποιοι που έφευγαν και δεν ήθελαν να συνεχίσουν και κάποιοι που παραμένουν ακόμη και σήμερα, όπως ο Παντελής Χριστοδούλου, που σε αυτούς οφείλεται η ύπαρξη του συλλόγου. Στήσαμε την ομάδα από την αρχή, τότε μόλις είχε πέσει στη Β' ΕΣΚΑ. Την πρώτη χρονιά σωθήκαμε άνετα, τη δεύτερη πήγαμε στα μπαράζ και την τρίτη ανεβήκαμε. Έτσι θέλουμε να δουλεύουμε στον Αίολο, να πηγαίνουμε σκαλί σκαλί, κομμάτι κομμάτι μπροστά”.

Ποιό χαρακτηριστικό πρέπει να έχει μία ομάδα για να είναι ανταγωνιστική στις μικρές κατηγορίες; Ο πρόεδρος του Αιόλου απαντά: “Θα πρέπει να έχει ομοιογένεια στα αποδυτήρια. Μόνο έτσι πάνε οι ομάδες μπροστά και η δική μας το έχει καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό θα είναι και το μεγάλο μας όπλο φέτος που έχουμε ακόμη πιο δύσκολο έργο, με την ύπαρξη ομάδων όπως ο Σπόρτινγκ, το Αιγάλεω ή ο Ηλυσιακός στην κατηγορία”.

Ο κος Κακομανώλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φιλικό τουρνουά που διοργάνωσε ο Μίλωνας στη μνήμη του Μιχάλη Ζαλώνη, στο οποίο πήρε μέρος και ο Αίολος: “Το να παίζεις με ομάδες με την ιστορία του Μίλωνα, του Κρόνου, ή του Ικάρου Ν. Σμύρνης για εμάς μόνο τιμή μπορεί να είναι, πόσο μάλλον για να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που έδωσε και τη ζωή του για τον Μίλωνα και το μπάσκετ. Η διοργάνωση ήταν καταπληκτική. Εμείς χάσαμε και τα τρία ματς που δώσαμε αλλά ο σκοπός δεν ήταν να κερδίσουμε τα παιχνίδια, ήταν να πάρουμε εμπειρίες, να δουν τα παιδιά πώς είναι να παίζεις με ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας. Από κει και πέρα βγάλαμε τα συμπεράσματά μας και δουλεύουμε για να διορθώσουμε ότι δε μας άρεσε”.

Τέλος, συζητήσαμε για τη γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, με τον πρόεδρο του Αιόλου να λέει αναλυτικά: “Στην Α1 ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός  παίζουν μόνοι τους, έχουν πια ξεφύγει. Υπάρχουν ομάδες που κάνουν πολύ καλή δουλειά, όπως ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης και βασίζονται σε μικρά παιδιά και σε Έλληνες. Από κει και πέρα βλέπουμε ομάδες ιστορικές να είναι σε μικρές κατηγορίες, όπως η Νήαρ Ηστ, ο Πανελλήνιος, οι Αμπελόκηποι, το Μαρούσι ή ο Μίλωνας. Πρέπει αυτές οι ομάδες να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν γιατι κουβαλάνε μεγάλη ιστορία. Και αυτό θα γίνει αν εμπιστευτούν δικά τους παιδιά, να επενδύσουν σε Έλληνες παίκτες αλλά και προπονητές”.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια