Αθλητικά

Προς το τέλος της εβδομάδας η τηλεδιάσκεψη της Super League 1 για το μέλλον του πρωταθλήματος

Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Super League 1, προκειμένου να εξεταστεί το πώς μπορεί να αρχίσει και πάλι η αγωνιστική δράση στη χώρα μας, έστω κι αν ακόμη είναι πολύ νωρίς για την οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού παγκοσμίως έχει "παγώσει" κάθε αθλητική δραστηριότητα στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών και εξαίρεση φυσικά δεν αποτελεί και η Ελλάδα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, προς το τέλος της εβδομάδας έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των ομάδων της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου για να εξεταστούν τα σενάρια επανέναρξης του πρωταθλήματος, χωρίς να έχει γίνει γνωστή ακόμη η ημερομηνία και η ώρα.

Στην... ηλεκτρονική αυτή συζήτηση βέβαια δεν αναμένεται να παρθεί κάποια οριστική απόφαση, αφού ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες. Απλώς θα προκύψει ίσως μια πιο ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά τις προθέσεις της Super League 1 και το χρονοδιάγραμμα που αφορά την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Θυμίζουμε πως η κανονική διάρκεια της σεζόν έχει ολοκληρωθεί και μένει να διεξαχθούν τα playoffs και τα playouts. 

Το καλό σενάριο θέλει τις ομάδες να ρίχνονται ξανά στη μάχη κάπου στα μέσα του Μάη, έτσι ώστε να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους τον Ιούνιο, όμως είναι γεγονός πως οι προθεσμίες των προληπτικών μέτρων ασφαλείας σε όλα τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα πηγαίνουν ολοένα και πιο πίσω. Και φυσικά θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές θα χρειαστούν ένα εύλογο διάστημα για να επανέλθουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς αν και εφόσον επιστρέψουν στις προπονήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου έχουν σχηματίσει ένα κοινό μέτωπο με σκοπό τη συνέχιση και ολοκλήρωση της σεζόν όποτε αυτό καταστεί εφικτό, έστω κι αν χρειαστεί να φτάσουμε στα μέσα του καλοκαιριού. Ξαναλέμε πάντως πως ακόμη είναι νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη και όλα τα δεδομένα είναι ανοικτά.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια