Εκλογικά

Παναγιώτης Λαφαζάνης στο NSTv : '' Χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες το Brexit. Αποτελεί εναλλακτικό δρόμο για όλους''

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η Λαϊκή Ενότητα διοργάνωσε ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Brexit, Ευρώπη και Ελλάδα».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Νίκος Χουντής, Ευρωβουλευτής ΛΑΕ, και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας Π.Σ. ΛΑ.Ε. Ομιλητές ήταν  ο Γιάννης Τόλιος, γραμματέας του ΜΑΧΩΜΕ, ο Στάθης Κουβελάκης, καθηγητής πανεπιστημίου, ο John Rees, πανεπιστημιακός, και ο Tariq Ali, αρθρογράφος και συγγραφέας. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Η εκδήλωση καλύφθηκε, σε μια κατάμεστη αίθουσα, με livestreaming από τη διαδικτυακή τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολίασε την απόφαση του βρετανικού λαού σχετικά με το Brexit, τονίζοντας το γενναίο χαρακτήρα της απόφασης καθώς και την έλλειψη, προς στιγμήν, αρνητικών συνεπειών, ενώ για την Ελλάδα είπε: «Το Brexit δείχνει έναν εναλλακτικό δρόμο και για την Ελλάδα. Να φύγουμε εδώ και τώρα από την Ευρωζώνη χαράζοντας μια εθνική νομισματική πολιτική, επιχειρώντας παράλληλα να διαγράψουμε το χρέος μας».

Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, σχολιάζοντας την απόφαση του Brexit, θεώρησε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν θα δώσει μάθημα στις χώρες του σκληρού πυρήνα του Ευρώ, συμπληρώνοντας πως η νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωζώνης θα συνεχιστεί και μάλιστα πιο σκληρή, μια και η απάντηση του δημοψηφίσματος στην Αγγλία λανθασμένα έχει θεωρηθεί ως κίνηση εθνικιστική και ακροδεξιά.

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια