Αθλητικά

Οριστικό τέλος στη Basket League με πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό και χωρίς υποβιβασμούς!

Στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (21/5) αποφασίστηκε η οριστική διακοπή και επικύρωση της βαθμολογίας της Basket League, με τον τίτλο να δίνεται στον Παναθηναϊκό, την ομάδα δηλαδή που βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας πριν τη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι "πράσινοι" αναδείχθηκαν πρωταθλητές με ψήφους 13-1 (ο Παναθηναϊκός έριξε λευκό).

Ακόμη, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να μην υπάρξει κανένας υποβιβασμός, κάτι που σημαίνει πως Άρης και ΠΑΟΚ παραμένουν στην πρώτη κατηγορία.

Θυμίζουμε πως η οριστική διακοπή ήταν ουσιαστικά μία ειλημμένη απόφαση, απλώς έμενε να διευθετηθεί το τι θα γίνει με την απονομή του τίτλου αλλά και τον υποβιβασμό. Από τη μεριά της, η ΑΕΚ είχε καταθέσει πρόταση για Final Eight, ώστε να ολοκληρωθεί η σεζόν στα παρκέ, όμως η πρότασή της αυτή έπεσε στο κενό.

Να σημειώσουμε πως ακόμη κανείς δε γνωρίζει με πόσες ομάδες θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα, αφού από την Α2 θα ανέβουν δύο ομάδες, όμως εάν κάποια δε μπορεί να ανταπεξέλθει, δε θα έχει δικαίωμα να αντικατασταθεί.

Οσο για τη σεζόν 2020/21, οι ομάδες συζητούν να υπάρχει εγγυητική ύψους 200.000 ευρώ για κάθε συμμετέχοντα, ώστε να υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσκολίας ρευστότητας για τους μισθούς των αθλητών. Τέθηκε στο τραπέζι η χωρητικότητα των γηπέδων που θα πρέπει να είναι minimum 1200 θέσεις, αλλά και ένα minimum μπάτζετ το οποίο δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί πόσο ψηλά θα φτάσει.

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια