Αθλητικά

Οι Πανιώνιοι Αγώνες αναβίωσαν στη Νέα Σμύρνη! (pic)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και γιορτής, οι Πανιώνιοι Αγώνες πήραν ξανά σάρκα και οστά το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαΐου στο στάδιο της Νέας Σμύρνης, για πρώτη φορά μετά το 1965, σε μια χρονιά μάλιστα που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Αθλητές και αθλήτριες από πολλά διαφορετικά σωματεία είχαν την τιμή να πάρουν μέρος σε αυτό το τόσο ξεχωριστό meeting στίβου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, καθώς διαγωνίστηκαν στα 100 μ., 800μ. και 3.000 μ., στα 100 και 110 μ. μετ' εμποδίων, στη σφαιροβολία, στο άλμα επί κοντώ και στο άλμα εις ύψος, ενώ διοργανώθηκε και παιδικός αγώνας, με τους συμμετέχοντες να βιώνουν αυτή τη μοναδική εμπειρία της αναβίωσης των ιστορικών Πανιώνιων Αγώνων οι οποίοι διεξήχθησαν για πρώτη φορά στη Σμύρνη το 19ο αιώνα και να κρατούν ξανά ζωντανό το αθλητικό όραμα του εμβληματικού προέδρου του Πανιωνίου, Δημητρού Δάλλα.

Στους Αγώνες παρευρέθηκαν πολλές και σημαντικές προσωπικότητες, ανάμεσα σε αυτές και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ ευχή και στόχος όλων είναι πλέον η φετινή χρονιά να ήταν μόνο η αρχή και οι Πανιώνιοι Αγώνες να καθιερωθούν και πάλι ως μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και ως ένας τρόπος να διατηρηθούν ολοζώντανες οι μνήμες από τον πολιτισμό της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας.

 

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια