Δημοτικά

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συνδράμει στον εθνικό στόχο εξοικονόμησης ενέργειας χωρίς στερήσεις και με μέτρο

Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στον Εθνικό στόχο μείωσης της ενέργειας. Με προγραμματισμό και σύνεση, θα συνδράμει στο σκοπό, χωρίς να αφήσει κανέναν χώρο και ειδικά αυτόν των σχολείων, χωρίς θέρμανση. Ήδη ο μηχανισμός του Δήμου είναι σε απόλυτη ετοιμότητα ώστε να επιτύχει εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς να διαταράξει την εκπαιδευτική και πολιτειακή αρμονία.

Ο περιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης είναι επιβεβλημένος και θα πραγματοποιηθεί με σχέδιο και σύνεση. Όπου παρατηρούνται αλόγιστες σπατάλες ο Δήμος θα παρεμβαίνει ώστε να τις περιορίζει πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Παράλληλα, με συνετή διαχείριση των οικονομικών διαθεσίμων του Δήμου, θα εξασφαλιστεί η διαρκής τροφοδότηση των σχολικών μονάδων με θέρμανση όπως και όλων των δημοτικών κτιρίων της κυριότητάς του.

Βασικός στόχος του Δήμου είναι να ενεργήσει σε δυο παράλληλα πεδία. α) Της εξοικονόμησης ενέργειας και β) της εξεύρεσης κάθε πιθανής χρηματοδοτικής ευκαιρίας προκειμένου να αναβαθμίσει ενεργειακά τον Δήμο.

Σε αυτή την προσπάθεια η Δημοτική Αρχή χρειάζεται την συνδρομή των πολιτών που όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια έχουν αποδείξει πως στέκονται αρωγοί στα προβλήματα και τις προκλήσεις του μέλλοντος. Χωρίς τους πολίτες τίποτα δεν είναι εφικτό. Χωρίς τους πολίτες τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί.

Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης και ο προσωπικά ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, θα κάνουν ότι είναι δυνατό ώστε να ξεπεραστεί η ενεργειακή κρίση χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες. Οι περιορισμένοι προς διάθεση πόροι, θα διατεθούν με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες ενώ θα είναι συνεχής η διεκδίκηση περισσότερων πόρων από την Πολιτεία προς αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους.

Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης αντιδρώντας άμεσα στην ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας απέστειλε επιστολή προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων ζητώντας συνετή χρήση της θέρμανσης, με σκοπό να επιτευχθεί η εξοικονόμηση αλλά και παράλληλα να διατηρεί τα σχολεία ζεστά. Όντας από τους πρώτους Δήμους που το έπραξαν και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες, επιδιώκει την διάρκεια στη θέρμανση των σχολείων και όχι την ένταση. Χωρίς επιπλέον πόρους από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους, και τα δυο μαζί θα ήταν αδύνατον να επιτευχθούν χωρίς ο Δήμος να οφείλει χρήματα σε προμηθευτές ενέργειας κάτι που θα έπληττε το κύρος και θα διακύβευε το μέλλον του Δήμου.

Η ενέργεια του Δήμου με την επιστολή που έστειλε στα σχολεία, αποτέλεσε σημείο αναφοράς σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας μας που πιθανόν διέκριναν πολιτικό θάρρος στην απόφαση αυτή.

Πολύδωρος Συρίγος: Δίνουμε τη δική μας μάχη με σύνεση και χωρίς στερήσεις

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης Πολύδωρος Συρίγος έδωσε χθες τις δικές του απαντήσεις για το θέμα της θέρμανσης των σχολείων της πόλης μας, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ. Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, επεσήμανε πως κάθε Δήμος καλείται, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, να δώσει τη δική του μάχη ευαισθητοποιώντας πρωτίστως τους πολίτες.

«Βασικός πυλώνας τόσο στην ενημέρωση όσο και στη δράση είναι τα σαράντα σχολεία της πόλης μας» δήλωσε ο κ. Συρίγος και συνέχισε «Τα παιδιά οφείλουν να ενημερωθούν για τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας. Η θέρμανση στα σχολεία δεν μπορεί να κοπεί. Μπορεί όμως να περιοριστεί στις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επιπλέον μελετάται η αξιοποίηση πόρων για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων όπως και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις ταράτσες τους. Η πολιτεία οφείλει να σταθεί δίπλα στους Δήμους χρηματοδοτώντας τους για την κάλυψη των υπέρογκων ανατιμήσεων ώστε να μην πληρώσουν οι συνδημότες μας το κόστος μόνοι τους. Με σύνεση, χωρίς υπερβολές και στερήσεις θα κερδίσουμε και αυτό το στοίχημα».

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια