Νέα Σμύρνη: Για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατηγορείται ο 71χρονος που σκότωσε τον γιο του
Για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και οπλοφορία-οπλοχρησία κατηγορείται ο 71 ετών άνδρας που συνελήφθη για την δολοφονία του 45χρονου γιου του χθες στη Νέα Σμύρνη στο διαμέρισμα της οικογένειας. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του. Το άγριο φονικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (11/5) στη Νέα Σμύρνη, με έναν πατέρα να σκοτώνει με μαχαίρι τον τοξικοεξαρτημένο γιο του, αφού του κατάφερε χτύπημα στο λαιμό. Η οικογένεια φαίνεται πως ζούσε το δικό της δράμα, καθώς ο 45χρονος γιος ήταν χρόνια χρήστης ναρκωτικών κάνοντας αρκετές προσπάθειες για απεξάρτηση, ωστόσο κάθε φορά ξανακυλούσε, με τους καβγάδες να είναι αρκετά συχνοί μέσα στο σπίτι.
Ο αδερφός του θύματος όταν αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί, καθώς μένει στην ίδια πολυκατοικία, που έγινε το φονικό και κάλεσε τους αστυνομικούς, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο και είδαν στο διαμέρισμα μέσα σε μια λίμνη αίματος τον 45χρονο. Δίπλα του ήταν ο πατέρας του, ο οποίος και συνελήφθη. Ο 71χρονος πατέρας μετά τη σύλληψή του είπε στους αστυνομικούς: «Ο γιος μου ήταν σε κατάσταση αμόκ, τσακωθήκαμε παρά πολύ και ξαφνικά ο γιος μου, μού επιτέθηκε. Εγώ τα έχασα, δεν μπορούσα να τον αντιμετωπίσω, ούτε να τον σταματήσω. Βρήκα μπροστά μου ένα μαχαίρι και σκέφτηκα να τον τρομάξω με αυτό, για να με αφήσει. Χωρίς να το θέλω, τον τραυμάτισα θανάσιμα». Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του γιου από τον πατέρα του: «Ακούσαμε να φωνάζει κάποια φωνή “δεν μπορώ, δεν μπορώ, αχ βοήθεια” και στην αρχή νομίσαμε ότι είναι κάποιος ασθενής, μέχρι που μάθαμε για το τραγικό γεγονός».
Οικογενειακός φίλος ανέφερε επί του θέματος: «Άκουσα κάτι κραυγές, δυστυχώς χτύπησε το παιδί του και το σκότωσε. Ένας άνθρωπος, ο οποίος 25 χρόνια ταλαιπωρείται με αυτό το γεγονός. Ο γιος του ήταν ναρκομανής χρόνια, έχει δείξει τιτάνιο αγώνα όλο αυτό το χρόνο να το γλιτώσει, καθάρισε το παιδί, νόμιζε ότι καθάρισε, αλλά το 17 – 18 άρχισαν πάλι τα προβλήματα».
Πηγή: parapolitika.gr
Σχόλια