Κοινωνία

'' Nα διορθώσει ο Δήμος αμέσως το νέο Σχολικό Γυμναστήριο της Νικομηδείας…'' Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ.ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ : Ο Δήμος να διορθώσει αμέσως και να αποδώσει στους μαθητές το νέο Σχολικό Γυμναστήριο της Νικομηδείας…

- Γιατί το παρέλαβε ο Δήμαρχος ενώ γνώριζε ότι είναι ακατάλληλο για αθλοπαιδιές ;

 

  Ο Δήμος παρέλαβε ένα προβληματικό και ακατάλληλο για χρήσεις Αθλοπαιδιών Νέο Σχολικό Γυμναστήριο στο Σχολικό Συγκρότημα της Οδ.Νικομηδείας πρόσφατα.

  Το παρέλαβε γνωρίζοντας από τις 14/9/2018  από σχετικό έγγραφο της ΚΤ.ΥΠ (Κτιριακές Υποδομές)  που το κατασκεύασε, προς τον Δήμο, ότι είναι «ακατάλληλο για χρήσεις αθλοπαιδιών μπάσκετ, βόλεϊ και συναφών αθλημάτων…» από του μαθητές των στεγασμένων 4 (τεσσάρων) Σχολείων.

  Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι η ΚΤΥΠ αρνείται να το διορθώσει… και πρότεινε να αναλάβει ο Δήμος την θεραπεία των ατελειών του παρουσίαζε.

  Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση δεχθήκαμε την εισήγηση του για να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα και να αποδοθεί σωστό το νέο Γυμναστήριο στους μαθητές , τον Δήμο και τους Αθλητικούς Συλλόγους (απογεύματα και Σαββατοκύριακα). Το κάναμε παρότι γνωρίζαμε ότι … καίγεται να «κόψει κορδέλα εγκαινίων» και να δείξει και κάτι άλλο εκτός από την …ΟΜΗΡΟΥ. Ανέλαβε μάλιστα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας να φέρει σε πέρας το έργο διόρθωσης των ατελειών του Γυμναστηρίου.

  Όλα αυτά τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ… Η δέσμευση ήταν να είναι έτοιμο τα Χριστούγεννα… αλλά δεν είπαμε ποιού έτους.

  Σήμερα τέλος Ιανουαρίου …ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΊΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ …μόνο τα εγκαίνια και ο Αγιασμός για να κόψει ο Δήμαρχος κορδέλα …

  Καλούμε τον Δήμαρχο και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο να αναλάβουν τις ευθύνες που δήλωσαν ότι μπορούν να αναλάβουν … δηλ. να αποδώσουν σύντομα ένα σωστό Γυμναστήριο στα παιδιά των Σχολείων.

  Η ευθύνη τους είναι μεγάλη όχι γιατί «κορόιδεψαν» το Δημοτικό Συμβούλιο… το έχουν συνηθίσει σε τέτοια και έχει πάθει ανοσία… αλλά απέναντι στους μαθητές που περιμένουν να αθληθούν στο νέο Γυμναστήριο …και όχι να χρησιμοποιούν για ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ στις βροχές…

  Αν αδυνατούν και δεν μπορούν …τότε για το παρέλαβαν με τις καθοριστικές για τις χρήσεις του ατέλειες που είχε…

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

  1. Να ενεργοποιηθεί ΑΜΕΣΩΣ το σχετικό κονδύλι που έχει εγγράφει στον Προϋπολογισμό του Δήμου για τον σκοπό αυτό, να προμηθευτούμε τα αναγκαία προστατευτικά μέσα για την ασφάλεια των μαθητών και να τοποθετηθούν με επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.
  2.  Αμέσως μετά να καλέσουμε την ΚΤΥΠ να βεβαιώσει την ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ για ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ
  3.  Αν η ΚΤΥΠ αρνηθεί να το πράξει απαραδέκτως να αναζητηθούν οι ευθύνες της και να αναλάβουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στο Δημοτικό Συμβούλιο την ευθύνη απόδοσης της χρήσης του για ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ στους μαθητές των Σχολείων, στα αθλητικά Προγράμματα του Δήμου και τους Συλλόγους της περιοχής, που χρησιμοποιούσαν το παλιό και ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για τέτοιες χρήσεις Γυμναστήριο για δεκαετίες.

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια