Δημοτικά

''Ξέχασε'' τις πιέσεις της δενδροφύτευσης του Πάρκου Χρυσουπόλεως το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ν.Σμύρνης

Τα μισά γεγονότα παρουσίασε το Γραφείο Τύπου του Δήμου σχετικά με την δενδροφύτευση 10 δένδρων στο πάρκο Χρυσουπόλεως που έγινε στις 21 Οκτωβρίου από τον Δήμο, ''ξεχνώντας'' να ενημερώσεις για τις πιεστικές προσπάθειες των ενδιαφερόμενων πολιτών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

H ανάρτηση του Γραφείου Τύπου σήμερα στις 10 το πρωϊ περιπου

''ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΕΩΣ

Την Δευτέρα 21/10 πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση 10 δένδρων στο πάρκο Χρυσουπόλεως. Αυτή είναι η αρχή καθώς στη συνέχεια θα φυτευτούν στα πάρκα του Δήμου μας συνολικά 500 δένδρα.
«Για κάθε δένδρο που κόβεται φυτεύουμε ένα νέο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Πέτρος Κουκάς.''

Καλό είνα το Γραφείο Τύπου αφού γνωρίζει....ολόκληρο το θέμα, να το παρουσιάζει καο ολόκληρο τους πολίτες, εκτός βέβαια αν δεν το χώραγε η ανάρτηση ...

Η άλλη εκδοχή, λίγο πιό......ολοκληρωμένη! που επιβεβαιώνει και τις πιέσεις που ''ξέχασε'' το Γραφείο Τύπου να αναφέρει.

Ο άτυπος φορέας πολιτών '' Εθελοντές Ν.Σμυρνης '' Γειτονιές εν δράσει '' '' φαίνεται εδώ και καιρό να πιέζει για την δενδροφύτευση της περιοχής την δημοτική αρχή, συλλέγοντας μάλιστα και υπογραφές κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής, πέραν των προσπαθειών που έχει κάνει επικοινωνιακά.

Η ανάρτηση των Εθελοντές Ν.Σμυρνης '' Γειτονιές εν δράσει '' χτες το βραδυ 21/10/19

' Η επιμονή μας και οι πιέσεις μας έβγαλαν τον Δήμαρχο απο το γραφείο του κ τον εφεραν στη γειτονιά μας!
. Στο ρόλο της δενδροφύτευσης αυτή τη φορά στο πάρκο της Χρυσουπόλεως Αρκαδιουπόλεως!
Τον ευχαριστούμε που τα αντανακλαστικά του λειτουργησαν εστω μετα απο μια οκταετία....!
Αν για καθε δεντρο που κοπηκε φυτεψαν ενα ,αυριο μετραω 8 πευκα και 2 λεύκες!
Και τα μισα να βρουμε ειμαστε ευχαριστημενοι. Ευγε!
ΥΓ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ας τους δειξουμε το δρόμο!Ηδη πάμε καλά! ''

Από τον άτυπο φορέα πολιτών '' Εθελοντές Ν.Σμυρνης '' Γειτονιές εν δράσει '' μας στάλθηκε το ακόλουθο κείμενο σχετικά με το θέμα, που δείχνει περισσότερες πιέσεις που.. ''ξεχάστηκαν''

Η άτυπη εθελοντική μας ομάδα "γειτονιές εν δράσει" εκανε την πρωτη της παρέμβαση στα κοινά με θέμα την αποψίλωση του παρκου Αρκαδιουπόλεως,οπου πευκα κ λευκες καρατομούνταν επι μια 8 ετια παρα τις αντιδράσεις δημοτών,τα απομεινάρια των κορμων παρεμεναν στο χώμα και ουδέποτε αντικαταστάθηκαν με νεα δέντρα. 8 πευκα και 2 λεύκες!τα τελευταία 4 χρόνια.
11/9 οριστηκε συγκέντρωση στη γειτονιά για την οργάνωση συλλογής υπογραφών και δενδροφύτευσης.
Κατα το χρονικό αυτο διαστημα βρεθηκε εθελοντής γεωπόνος κηπουρος και πηραμε προσφορές για τα δενδρίλλια καθως συνεχιζουμε τη συλλογή υπογραφών.
Ολα αυτα ως ιδιωτική εθελοντική πρωτοβουλια απαιτούν χρόνο και χρήματα και οπως αντιλαμβάνεται κανεις δεν μπορουν να γίνουν άμεσα. Ομως το θεμα πήρε εκταση και δημοσιότητα καθως και σε ενα απο τα τελευταια Δημ. Συμβούλια έγινε αναφορα στο θεμα του πάρκου Αρκαδιουπόλεως και της διαμαρτυρίας των κατοίκων.
Οι εξελιξεις μας πρόλαβαν. Ο μηχανισμος κινητοποιήθηκε.
Σιγουρα δεν πρόκειται για μοναδικό επιτευγμα της Δημ. Αρχής μιας και μια οκταετια δεν τη λες λιγο χρονο ....αντανακλαστικών.​

Kάντια Στρογγύλη- μέλος της άτυπης ομάδας

Τελικά ευτυχώς θα φυτευτούν 500 δένδρα, έχει και αυτό σημασία!

 

 

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια