Αθλητικά

Καραμπέτσος: "Αν τα γήπεδα ανοίξουν μετά τις 15 Μαΐου, είναι αδύνατο να ολοκληρώσουμε τη σεζόν"

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα volleyplanet.gr έδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέλλον της φετινής σεζόν στο βόλεϊ, η οποία έχει διακοπεί ελέω κορωνοϊού, αλλά και σε άλλα πολλά ζητήματα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξέφρασε την ανησυχία του για το οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει στις ομάδες η πανδημία, λέγοντας πως: "θα ψάχνουμε να βρούμε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας πως θα συγκροτήσουμε τις κατηγορίες", ενώ άρχισε να διατυπώνει προτάσεις με μοναδικό στόχο τη διευκόλυνση των σωματείων και την ομαλή λειτουργία των πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα δήλωσε ο κ. Καραμπέτσος, εφόσον ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δώσει την δυνατότητα τροποποίησης των προκηρύξεων και των κανονισμών, η Ομοσπονδία θα καταργήσει τόσο τα οικονομικά, όσο και τα βαθμολογικά πρόστιμα που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ευελπιστεί ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημα που έχει διατυπώσει προς τον κ. Αυγενάκη, να δοθεί η δυνατότητα να γίνονται μέχρι δύο μεταγραφικές περίοδοι, την έναρξη, την λήξη και την διάρκεια των όποιων να την καθορίζουν οι Ομοσπονδίες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αθλήματος.

Στόχος για εφέτος είναι να μην ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και να τελειώνουν στις 30 Ιουλίου, γιατί βάσει των σημερινών δεδομένων, θα είναι σχεδόν ανέφικτο για μία ομάδα να οργανωθεί σωστά τον Ιούλιο για την επόμενη περίοδο, αλλά να ξεκινήσουν παραδείγματος χάριν οι μεταγραφές την 1η Αυγούστου και να τελειώσουν 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι ομάδες και να κάνουν σωστά τον προγραμματισμό τους.

Έχοντας λοιπόν πάρει αυτή την πολύτιμη παράταση οι ομάδες θα κληθούν, αφού εξετάσουν προσεκτικά και διεξοδικά όλες τις πιθανές παραμέτρους, να δηλώσουν αν μπορούν ή όχι να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, αλλά και την κατηγορία που μπορούν.

Στόχος της ΕΟΠΕ είναι με όσες ομάδες ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, με τις ίδιες να ολοκληρωθούν.

«Η απάντηση που θα δώσουν τα σωματεία δεν θα πρέπει να ληφθεί «ελαφρά τη καρδιά» ώστε να μπορεί η Ομοσπονδία να κινηθεί και να καλύψει εγκαίρως τα κενά.

Αν μία ομάδα ξεκινήσει να συμμετέχει σε ένα εθνικό πρωτάθλημα και αποχωρήσει, χωρίς ασφαλώς να υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας, τότε η πρόταση της ΕΟΠΕ θα είναι το σωματείο να υποβιβάζεται αυτόματα στην Β’ εθνική, γιατί όλες οι Ενώσεις έχουν Β’ Εθνική.

Στόχος μας δεν είναι η ποινή, αλλά να μπορεί κάθε ομάδα να ανταπεξέλθει στην κατηγορία που θέλει και μπορεί να αγωνιστεί βάσει των οικονομικών της δυνατοτήτων".

Για τη διοργάνωση των Κυπέλλων ανδρών-γυναικών, που η ομοσπονδία έχει προτείνει να μπορούν να γίνουν μέσα στο 2020, ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΠΕ, υποστήριξε πως «αν τα σωματεία, πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, συμφωνήσουν και δεχθούν να διεξαχθούν, τότε θα γίνουν κανονικά οι αγώνες, κάτι που μέσω της τηλεοπτικής τους προβολής, μόνο κέρδος θα είναι για το άθλημα».

Τέλος, αναφορικά με το αν θα συνεχιστούν ή όχι τα πρωταθλήματα, ο κ. Καραμπέτσος τόνισε: "Με την τελευταία επίσημη θέση της πολιτείας μέχρι τις 27 Απριλίου τα γήπεδα θα είναι κλειστά. Άρα ουδείς δύναται να πει αυτή τη στιγμή αν θα συνεχίσουμε ή όχι. Αν και εφόσον ανοίξουν τα γήπεδα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να είναι μάξιμουμ έως τις 15 Μαΐου και μπορούμε να δώσουμε μία δυνατότητα σε αθλητές-αθλήτριες το λιγότερο 3 εβδομάδες για να προπονηθούν, θα μπορούμε έπειτα με κάποιες μικροτροποποιήσεις στις προκηρύξεις να κάνουμε τα παιχνίδια μέχρι όμως το τέλος Ιουνίου. Αν τα γήπεδα όμως ανοίξουν αργότερα, καταλαβαίνει κανείς πως δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν οι αγώνες".

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια