Αθλητικά

Junior και Προ-Junior του Ποδοσφαιρικού Ιστορικού στο NStvLive

Γράφει ο Χρήστος Καραθανάσης

      

 

Σε αυτή την εκπομπή της "Πανιώνιας πορείας'' είχαμε καλεσμένους τους μικρούς μας φίλους από τις ακαδημίες του Πανιωνίου στο ποδόσφαιρο (κατηγορίες τζούνιορ και προ-τζούνιορ)μαζί με τους προπονητές τους Κ. Κώστα Γιάννακα και Γιώργο Κωβαίο. Επίσης είχαμε την ευκαιρία και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό να γνωρίσουμε και τον Κύριο Σάκη Κάρτζο ,τεχνικό διευθυντή στις κυανέρυθρες ακαδημίες στο Μαρούσι με την ευκαιρία της συνεργασίας του Πανιωνίου με αυτές από πέρσυ το καλοκαίρι.

Οι εγκαταστάσεις αυτών των ακαδημιών είναι σύγχρονες με άνετους χώρους αποδυτηρίων,2 γήπεδα 5 x 5 και ένα μεγαλύτερο γήπεδο 9 x 9. Εκεί προπονούνται φέτος 40 περίπου αθλητές του εφηβικού τμήματος καθώς και αρκετοί στα τμήματα παίδων και πανπαίδων . Υπάρχει επίσης διαθέσιμο και ένας αγωνιστικός χώρος κανονικών διαστάσεων ποδόσφαιρου στην περιοχή του Ρουφ όπου χρησιμοποιούν οι αγωνιστικές ομάδες των κυανέρυθρων ακαδημιών καθώς και η ανδρική ομάδα της Δάφνης Αθηνών που αγωνίζεται στο τοπικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ Αθηνών .

         Λειτουργώντας κάτω από την σκέπη του Πανιωνίου μας οι ακαδημίες αυτές γίνονται κράχτης για τα νέα παιδιά που θέλουν να μάθουν σωστά το ποδόσφαιρο και συνάμα ο Πανιώνιος αποκτά πρόσβαση σε ταλαντούχους αθλήτές από τα βόρεια προάστια της Αθήνας.Με αυτή την συνεργασία δίνεται  η ευκαιρία σε μικρούς ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή του Αμαρουσίου να προπονούνται και κάτω από την επίβλεψη των προπονητών του Πανιωνίου καθώς υπάρχει συνεχής επικοινωνία και άμεση-τακτική επαφή αυτών με τον προπονητή των ακαδημιών αυτών .’Ετσι στο μέλλον όσοι από αυτούς διαθέτουν το ταλέντο και όρεξη για σκληρή δουλειά να προωθηθούν στις ομάδες Κ-17 του Πανιωνίου μας και στην συνέχεια στη Κ-20. 

         Στη συνέχεια της κουβέντας μας ο προπονητής Κ. Γιάννακας μας τόνισε την μεγάλη χαρά και όρεξη που δείχνουν οι μοκροί αθλητές του για να μάθουν σωστά το ποδόσφαιρο κια ταυτόχρονα μέσα από το ομαδικό πνεύμα και την αγωνιστική πειθαρχία να αθλούνται σε ένα κλίμα διασκεδαστικό. Άλλωστε και οι ίδιοι μικροί μας φίλοι που είχαμε μαζί μας , όταν τους ρωτήσαμε για την καθημερινή τους προπόνηση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ομολόγησαν ότι έχουν αγαπήσει το ποδόσφαιρο και δεν χορταίνουν το παιχνίδι που τους ευχαριστεί πάρα πολύ.Μάλιστα μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι ομάδες αυτών των τμημάτων τζούνιορ θα συμμετέχουν σε τουρνουά ,όπου έχει προσκληθεί ο Πανιώνιος, στην Χαλκίδα αλλά και στη Σπάρτη . Εκεί οι μικροί μας ποδοσφαιστές θα αποκτήσουν νέες αγωνιστικές εμπειρίες αλλά και φιλίες με τις αντίστοιχες ομάδες ακαδημιών των περιοχών αυτών .

         Εδώ αξίζει να δώσουμε έμφαση και στην μεγάλη σημασία που δίνεται από τους προπονητές και στις σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών που πρέπει να είναι σε αρμονία με την αθλητική τους δραστηριότητα . Καθώς η εκγύμναση πρωτίστως του πνεύματος και οι γνώσεις τους από το σχολείο είναι βασικά εφόδια που θα βοηθήσουν τα μικρά παιδιά στις επιδόσεις τους βεβαίως και στο αθλητικό κομμάτι της ζωής τους . Αυτή η αρμονική συνύπαρξη όλων των πλευρών της προσωπικότητας που διαπλάσσεται σε έναν νεαρό αθλητή-αθλήτρια  είναι το Κύριο συστατικό της Ιστορίας του Πανιωνίου μας. Κλεινοντας αυτό το αφιέρωμα στο τμήμα αυτό των υποδομών ποδοσφαίρου του Πανιώνιου πρέπει να αναφέρουμε την εμπιστοσύνη που δείχνουν όλο και περισσότεροι γονείς στο Σύλλογο εμπιστευόμενοι τα παιδιά τους να αθληθούν κάτω από την σωστή καθοδήγηση των προπονητών του Πανιωνίου. Αυτό έχει ως συνέπεια τα τελευταία αρκετά χρόνια να υπάρχει μία πρόσφηση στο Σύλλογο μας παιδιών από αλλες ακαδημίες ποδοσφαίρου της Αθήνας,επιβραβεύοντας την αξιέπαινη και μεθοδευμένη δουλειά που γίνεται από όλους τους προπονητές και γυμναστές του Συλλόγου.

Εμείς από αυτό το διαδικτυακό βήμα της «Πανιώνιας πορείας» του  www.Nstv.gr/nstvlive , θα είμαστε πάντα αρωγοί να προβάλουμε αυτό το σημαντικό έργο που γίνεται και να ενημερώνουμε το κυανέρυθρο κόσμο για τις επιτυχίες που συνεχώς έρχονται από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Ιστορικού.

 

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια