Δημοτικά

Η Νέα Σμύρνη χρειάζεται τους άριστους. Όχι τους μέτριους και ιδιοτελείς.

γράφει ο Φώτης Ρουσσόπουλος

                                                    Η Νέα Σμύρνη χρειάζεται τους άριστους. Όχι τους μέτριους και ιδιοτελείς.

 

Η Νέα Σμύρνη δεν είναι μια συνηθισμένη αστική πόλη . Αρκεί να γίνεις κάτοικό της μερικά χρόνια και σε κλείνει στην αγκαλιά της για πάντα . Ποτέ δεν φανταζόμουν το μακρινό 1997 όταν ξεκίνησα να μένω στην Αγκύρας 8 στην Άνω Ν.Σμύρνη , στην γειτονιά που ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης έμεινε τα χρόνια της κατοχής , ότι θα δενόμουν τόσο πολύ μαζί της . Μεγάλωσα σε μια γειτονιά του Κερατσινίου με απλούς ανθρώπους , σε μια εργατούπολη με πάρα πολλά καθημερινά προβλήματα που ακόμα και σήμερα παραμένουν άλυτα . Η σύγκριση που αναπόφευκτα κάνει το μυαλό μου είναι χαοτική υπέρ της αγαπημένης Σμύρνης .  

Η εμπειρία της πόλης ξεκινάει σχεδόν με την ανάληψη της Δημαρχίας το 1998 από τον Γιώργο Κουτελάκη . Τότε μου ήταν άγνωστος . Η πόλη ξεκίνησε να αλλάζει προς το καλύτερο μέρα με την μέρα ,μήνα με τον μήνα , χρόνια με την χρονιά . Το 2002 εκλέχτηκε ξανά Δήμαρχος , το ίδιο το 2006 και το 2010 . Άρχισα να ασχολούμαι μαζί του  για να λύσω τις πολλές απορίες που είχα και ιδιαίτερα αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος κρύβεται πίσω από την πρόοδο της πόλης .  Η Νέα Σμύρνη από μια όμορφη προσφυγική αλλά χρεοκοπημένη οικονομικά πόλη το 1998 , άρχισε να αναδύει μια διαφορετική μυρωδιά .  Σύγχρονες πλατείες με αποκορύφωμα την πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας ( σημείο αναφοράς όλης της Αθήνας) , καθημερινή καθαριότητα στους δρόμους , νέα σχολεία , νέοι παιδικοί σταθμοί ,  ΚΑΠΗ για την 3η ηλικία , τεράστια πολιτιστική δραστηριότητα , φεστιβάλ για νέους , Άλσος για όλους με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον , αθλητικοί  χώροι , ΤΡΑΜ παρά την γκρίνια πολλών , parkingκαι περισσότερα απ’όλα κοινωνική αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας που έπληξε η οικονομική κρίση .Θα χρειαζόμουν πολλές σελίδες για να αναφέρω όλα τα έργα ,που είχαν και έχουν την υπογραφή του Γ. Κουτελάκη .

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έκανε λάθη . Η πόλη κτίστηκε υπερβολικά και ταυτόχρονα το αυτοκίνητο έγινε ένα άλυτο πρόβλημα  . Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι ολόκληρη η Αττική αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα , άρα  ήταν θέμα μια ευρύτερης λάθους στρατηγικής για την αντιπαροχή .Το 2014 η πόλη αντιμετώπισε μια κρίση ταυτότητας  κατά την διάρκεια μιας σκληρής προεκλογικής αντιπαράθεσης . Ο Γ. Κουτελάκης για πρώτη φορά δέχτηκε εκ των έσω σκληρό πλήγμα. Κάποιοι πίστεψαν ότι είναι ίσοι με αυτόν και άρα μπορούν να γίνουν και καλύτεροι . Συμφώνησαν μαζί του αλλά δεν υπέγραψαν και μαζί με την βοήθεια της αντιπολίτευσης κέρδισαν τον δήμο . Φίλε Γιώργο « ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο ». Ας πρόσεχες !!!

Η σημερινή δημοτική αρχή που τον διαδέχτηκε το 2014 με την διάσπαση της παράταξης του , με επικεφαλής τον κο Σταύρο Τζουλάκη δεν μπορεί να πάει την πόλη μπροστά . Είναι μια  διαχειριστική δημοτική αρχή που απλά τρέχει την κανονικότητα της πόλης που δημιούργησαν άλλοι . Δεν έχει να επιδείξει κανένα σοβαρό έργο εκτός ίσως από μερικά τριγωνάκια πρασίνου. 

Στο μόνο που μπορείς να της βάλεις μεγάλο βαθμό είναι στην επικοινωνιακή προπαγάνδα και στα θεάματα του κου Χατζατουριάν . Μετά από εκεί το χάος . Τελεία και παύλα . Η σκιά , οι ιδέες και η έμπνευση του πρώην Δημάρχου από το νέο κλειστό της Αρτάκης μέχρι την ανέγερση νέου Δημαρχείου έχουν την υπογραφή του την οποία πονηρά προσπαθεί να οικειοποιηθεί η σημερινή δημοτική αρχή .

Ο Γιώργος Κουτελάκης δεν είναι ένας συνηθισμένος Δήμαρχος .’Έχει τρέλα για την πόλη που τον μεγάλωσε και τον ανέδειξε . Δεν αγαπά την στασιμότητα και το τέλμα . Μπορεί να τον δοξάσεις , να τον δαιμονοποιήσεις , να διαφωνήσεις  ή να συμφωνήσεις μαζί του αλλά σίγουρα δεν μπορείς να τον αγνοήσεις . Γιατί του αρέσει να ωθεί την πόλη προς τα εμπρός . Του αρέσει να αλλάζει τα πράγματα .

Κάποιοι μπορεί να βλέπουν ένα γραφικό τρελό . Εγώ βλέπω μια αυτοδιοικητική ιδιοφυία . Επειδή ακριβώς είναι αρκετά τρελός να  πιστεύει ότι μπορεί να αλλάζει την Νέα Σμύρνη προς το καλύτερο , είναι τελικά και ο μόνος που μπορεί να το καταφέρει.

Με τον Γιώργο Κουτελάκη του 2019 και την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ,αποφάσισα να συμπορευτώ ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις Δημοτικές Εκλογές της 19ης Μαΐου για να μοιραστούμε την ίδια τρέλα για την πόλη .

ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ .

O Φώτης Ρουσσόπουλος είναι 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ISO27001 KAI DATA PROTECTION OFFICER

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΝΣ ΙΡΙΣ

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια