Αθλητικά

Γεννήθηκε η "ΠΑΕ Πανιώνιος 1890"

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ και αποφασίστηκε η ίδρυση της ΠΑΕ Πανιώνιος Γ.Σ.Σ 1890 καθώς και η έκδοση μετοχών

Ο ερασιτέχνης Πανιώνιος έκανε σήμερα το απόγευμα στις κερκίδες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης την γενική του συνέλευση. Με την παρουσία τουλάχιστον 300 φιλάθλων και οπαδών του Ιστορικού και του δικηγόρου κ. Λίβα όπου εκπροσωπούσε τον ενδιαφερόμενο επενδυτή της ΠΑΕ, ο ερασιτέχνης αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση της ΠΑΕ Πανιώνιος Γ.Σ.Σ 1890 καθώς και την έκδοση των μετοχών.

Ο Κυριάκος Σκούρας εκπροσωπώντας την προηγούμενη διοικούσα επιτροπή μίλησε στην γενική συνέλευση ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν πέρυσι για την πραγματικά ωραία αγωνιστική προσπάθεια του ιστορικού για την άνοδο στην super league 2 όπου στο τελευταίο αγώνα των play off δεν μπόρεσε να την πάρει.

Πλέον ο Ιστορικός επιστρέφει στην επαγγελματική «λίγκα» μετά την έγκριση των μελών και των φιλάθλων του για την ίδρυση της ΠΑΕ.

Ο κ. Αργύρης Λίβας, ο οποίος εκπροσώπησε τον επενδυτή μίλησε για το ενδιαφέρον του επιχειρηματία να ηγηθεί της προσπάθειας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ιστορικού, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές προϋποθέσεις που υπάρχουν από το νέο αθλητικό νόμο για τις ομάδες της Super League-2 (μετοχικό κεφάλαιο 350 χιλ. ευρώ και εγγυητική 150 χιλιάδες).

Oι φίλαθλοι και οπαδοί του Πανιωνίου έχουν αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία της πρόσκλησης που έστειλε η ΕΠΟ στην διοίκηση του ερασιτέχνη για την συμμετοχή στην SL-2, ενώ παράλληλα έχουν γίνει αρκετές συναντήσεις με τον δικηγόρο του επενδυτή, ώστε να υπάρξουν διασφαλίσεις για την ομαλότητα μετάβασης στην επόμενη ημέρα της ομάδας, ύστερα από τον τριπλό υποβιβασμό που υπέστη, πριν απ’ έναν χρόνο.

Η διοικούσα επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομάδας, μαζί με την διοίκηση του ερασιτέχνη και τον νομικό εκπρόσωπο του επενδυτή, έχουν ήδη προχωρήσει στον οικονομικό έλεγχο των στοιχείων και απομένει να συγκεκριμενοποιηθεί το συνολικό ποσό των οφειλών προς τρίτους (παίκτες, προπονητές), στο επόμενο διήμερο και για το οποίο η νέα ΠΑΕ θα πρέπει να ολοκληρώσει νέους διακανονισμούς με τους οφειλόμενους της, ύστερα από διαπραγματεύσεις που θα γίνουν και σε ποσοστό 50% των αρχικών διεκδικήσεων τους.

Το εξ’ ημισίας ποσοστό των οφειλών προς τρίτους, βαραίνει τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Χρήστο Δάρα, προς τον οποίο θα στραφούν όσοι διεκδικούν χρωστούμενα από τον πρώην μεγαλομέτοχο.

Παράλληλα, από το ποσοστό παρακράτησης των εισπράξεων των εισιτηρίων και του τηλεοπτικού συμβολαίου, κεντρικής διαχείρισης της SL-2, θα γίνει η σταδιακή αποπληρωμή των χρεών προς το Δημόσιο και στη περίπτωση του Πανιωνίου, κερδίζεται…βάθος χρόνου, γιατί πρόκειται για δυσβάσταχτο ποσό.

Πηγή: www.panionia-idea.gr

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια