Κοινωνία

Φρεάτιο-παγίδα στη Νέα Σμύρνη: Ποιος φέρει τελικά την ευθύνη για το ατύχημα στην Αγ. Σοφίας 8;

Φρεάτιο-παγίδα στη Νέα Σμύρνη: Ποιος φέρει τελικά την ευθύνη για το ατύχημα στην Αγ. Σοφίας 8;

Ένα σοβαρό περιστατικό που θα μπορούσε να έχει τραγική κατάληξη σημειώθηκε στη Νέα Σμύρνη, όταν γυναίκα έπεσε σε φρεάτιο το οποίο υποχώρησε, στην οδό Αγίας Σοφίας 8. Το συμβάν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και άνοιξε εκ νέου τη συζήτηση γύρω από την ασφάλεια των υποδομών και την απόδοση ευθυνών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης, μετά από επιτόπια αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο φρεάτιο βρίσκεται εντός του περιφραγμένου χώρου της πολυκατοικίας. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ιδιωτικό χώρο, στον οποίο ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης.

Η δημοτική αρχή κάνει λόγο για «πρωτοφανή προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας», υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται η μετακύλιση ευθυνών προς τον Δήμο για ένα περιστατικό που, όπως τονίζει, βαραίνει αποκλειστικά τους υπεύθυνους της πολυκατοικίας.

«Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και την ασφάλεια των δημόσιων χώρων και παρεμβαίνει όπου απαιτείται», αναφέρεται χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να απολογηθεί για παραλείψεις ή αδιαφορία ιδιωτών που ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Το περιστατικό εγείρει κρίσιμα ερωτήματα: πόσο συχνά ελέγχονται οι ιδιωτικοί χώροι για θέματα ασφάλειας; Υπάρχει επαρκής ενημέρωση των διαχειριστών και ιδιοκτητών για τις ευθύνες τους; Και κυρίως, ποιος διασφαλίζει ότι παρόμοια ατυχήματα δεν θα επαναληφθούν;

Σε κάθε περίπτωση, το συμβάν λειτουργεί ως καμπανάκι κινδύνου. Η ασφάλεια δεν είναι μόνο υπόθεση των αρχών, αλλά και ευθύνη όσων διαχειρίζονται ιδιωτικούς χώρους που χρησιμοποιούνται καθημερινά από πολίτες.

Gallery

Share this Post:

Συντάκτης Πέτρος Περιμένης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια