Αθλητικά

Αναβιώνουν οι Πανιώνιοι Αγώνες με εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Σμύρνη

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός είναι έτοιμο να πάρει ξανά σάρκα και οστά στην πόλη της Νέας Σμύρνης, αφού για πρώτη φορά μετά το 1965 οι Πανιώνιοι Αγώνες θα αναβιώσουν, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 4 Μαΐου θα διεξαχθούν αγώνες στίβου στο γήπεδο του Πανιωνίου, ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν, αφού τη Δευτέρα 9 Μαΐου θα γίνει επετειακή συναυλία με τη συμμετοχή πολλών σπουδαίων καλλιτεχνών, ενώ θα υπάρξει και μαθητικός λογοτεχνικός διαγωνισμός.

Διαβάστε τη σχετική ενημέρωση:

"Τιμώντας τη θλιβερή επέτειο 100 ετών από τη μικρασιατική καταστροφή, είναι πραγματικά ελπιδοφόρο ότι αναβιώνουν οι Πανιώνιοι Αγώνες, με τη διεξαγωγή των 28ων Πανιώνιων Αγώνων.

Το όραμα της αναβίωσης των Πανιώνιων Αγώνων είναι να ωφεληθεί η ελληνική κοινωνία, μέσω του αθλητισμού, του πολιτισμού, και της παιδείας. Κατ'αντιστοιχία, οι 28οι Πανιώνιοι Αγώνες βασίζονται σε 3 άξονες.

1. Αγώνες στίβου: διεξάγονται την Τετάρτη, 4 Μαΐου, στο στάδιο του Πανιωνίου. Αθλητές και αθλήτριες θα διαγωνιστούν σε αγώνες ταχύτητας, ημιαντοχής, ύψους, άλματος επί κοντώ, και σφαιροβολίας. Η είσοδος είναι δωρεάν, και η διοργάνωση γίνεται από τον ΠΓΣΣ και τον ΣΕΓΑΣ.

2. Επετειακή συναυλία: σε μία βραδιά συγκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαϊου στις 21.00 στο στάδιο του Πανιωνίου, θα μας ταξιδέψουν πολλοί καλλιτέχνες όπως ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Πάνος Μουζουράκης, η Μελίνα Κάνα, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Μπάμπης Στόκας, η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Θανάσης Αλευράς, και πολλοί άλλοι, μαζί με την ορχήστα Εστουδιαντίνα της Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Αντώνη Κρόμπα. Η είσοδος είναι δωρεάν και η διοργάνωση γίνεται από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης.

3. Μαθητικός λογοτεχνικός διαγωνισμός: με στόχο να προτρέψουμε τα παιδιά να αγκαλιάσουν την πολιτισμική κληρονομιά της Ιωνίας και της Μικράς Ασίας, με τρόπο που καλλιεργεί την ενσυναίσθηση, τη δημιουργική γραφή, και τη συμμετοχή στα κοινά, τα προσκαλούμε να συμμετάσχουν στο λογοτεχνικό διαγωνισμό γράφοντας μικρά διηγήματα ή ποιήματα με θέμα:

«Ταξιδεύω στο χρόνο και συναντώ τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας»

Θα απονεμηθούν Α΄, Β΄, Γ΄ βραβεία καθώς και έπαινοι στις ειδικές κατηγορίες πρωτοτυπίας και καλής χρήσης της γλώσσας.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τον ΠΓΣΣ με τη στήριξη του Pierce-Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, και του κέντρου για τα έμφυλα δικαιώματα και για την ισότητα Διοτίμα.

Πληροφορίες για όλα τα παραπάνω μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα panioniangames.gr

Share this Post:

Συντάκτης Ανδρέας Λεκάκης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια