Εκλογικά

Αέρας Αλλαγών και Νέου «Μοντέλου» στην Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Νέας Σμύρνης

γράφει ο Δημήτρης Πετρόπουλος
Στην πολιτική εκπομπή «Λάσπη» του WEBTv της Νέας Σμύρνης, καλεσμένοι ήταν ο Γρηγόρης Μαρινάκης, πρόεδρος της Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας  της πόλης, και ο Δημήτρης Πανταζής, μέλος του ΔΣ της Τ.Ο. και, μεταξύ άλλων, δημοτικός σύμβουλος και δημοσιογράφος.  Δύο νέοι πολιτευτές που ήδη έχουν δώσει δείγματα γραφής τόσο για τον τρόπο που πολιτεύονται όσο και για τη διάθεση που έχουν – και οικονομική – να βοηθήσουν στην ανάδειξη των θέσεων και απόψεων της φιλελεύθερης παράταξης στην πόλη μας.
«Υπήρχαν 3 τοπικές οργανώσεις πριν από αρκετά χρόνια στην πόλη, ενώ προς τα τέλη του 2010 οι 2 πια τοπικές, λόγω εξόδων, μειωμένων εσόδων αλλά και μεγάλης πτώσης των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, αναγκαστικά συρρικνώθηκαν σε μία» μας ενημέρωσε ο σημερινός πρόεδρος της μοναδικής Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.
«Αδιαφορία, αδυναμία, απραξία, λάθη, ανικανότητα» ήταν οι αιτίες που ακόμη και η μια τοπική που έμεινε δεν λειτούργησε από το Νοέμβριο 2013 μέχρι και πρόσφατα σύμφωνα με το Δημήτρη και το Γρηγόρη, ενώ παράλληλα υπήρξαν εξώδικα, χρέη και καταδικαστικές αποφάσεις επί οφειλών. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το κόμμα να ζητήσει την παραίτηση στελεχών του συμβουλίου και το νέο ΔΣ να διευρυνθεί με την παρουσία των δύο φιλοξενουμένων της εκπομπής μεταξύ άλλων.
Στο ερώτημα εάν η παρουσία τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε διαφορετικές παρατάξεις δημιουργεί μεγάλη φθορά στη δυναμική του κόμματος στην πόλη, ο Δημήτρης Πανταζής στάθηκε στο ότι «η τοπική χρησιμοποιήθηκε από δημοτικούς συμβούλους για να βοηθηθούν και όχι να βοηθήσουν», ενώ πρόσθεσε πως προσωπικοί εγωισμοί, κυρίως στελεχών προχωρημένης ηλικίας, οδήγησαν σε σοβαρές διχαστικές πολιτικές αποφάσεις. «Όσοι πολιτεύονται στο δήμο και έχουν φτάσει σε κάποιο επίπεδο θεωρούν τους εαυτούς τους στρατάρχες» τόνισε ο Γρηγόρης Μαρινάκης, τεκμηριώνοντας έτσι τις διαφορετικές φιλοδοξίες τοπικών στελεχών.
«Μετά το Σιότροπο, η διαδοχή, η παράταξη Πώποτα, η πρώην παράταξη Κούπα αλλά και η παράταξη Στέφου άφησαν λανθασμένα, ανθρώπους στο χώρο με αξιώσεις λόγω παλαιότητας» είπε ο Δημήτρης Πανταζής, περιγράφοντας τους γνωστούς εγωισμούς στελεχών των παραπάνω παρατάξεων.
«Δημάκης, Πάγκαλης, Χρυσικοπούλου» είναι παλιές ηλικιακά «καραβάνες», ενώ οι κυρίες Ρόκου (τ.ταμίας), Χαραλαμπίδου (τ.πρόεδρος) και ο κύριος Γεωργούσης (τ.γραμματέας) έχουν «παραιτηθεί». Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το πρώην ΔΣ, όπως μας ανέφερε ο Δημήτρης, στήριξε στις τοπικές εκλογές την παράταξη του εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενου σημερινού Δημάρχου Τζουλάκη.
«Χαμένα τα πάντα. Δεν παρέλαβα τίποτε, κανένα βιβλίο λογιστικό, κανένα ταμείο. Μόνο οφειλές σε ΔΕΚΟ και ενοίκια» δήλωσε ο Γρηγόρης Μαρινάκης, ενώ ο Δημήτρης Πανταζής εξοργίστηκε, εξηγώντας ότι η καλή θέληση του προέδρου Μαρινάκη όχι μόνο δεν βρήκε ανταπόκριση στους προηγούμενους, αλλά ότι ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζεται με ηλικιακή αμφισβήτηση. Στη συνέχεια ο δημοτικός σύμβουλος «κόσμησε» με «κατάλληλα» επίθετα τις πολιτικές πρακτικές αλλά και την ανυπαρξία  των μέχρι πρόσφατα στελεχών της Τ.Ο και των κύκλων τους.
Ακόμη και σήμερα υπάρχει «κακιά χημεία» ανάμεσα στο σημερινό πρόεδρο και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Νέας Σμύρνης Κούπα, γνωστό Νέο-Δημοκράτη μέχρι να συμπορευτεί με τον εκ ΠΑΣΟΚ Τζουλάκη, και μάλιστα για τις επερχόμενες εκλογές της τοπικής στις 3 Απριλίου ΔΕΝ του παραχωρήθηκε η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, σε αντίθεση με την πρακτική των προηγούμενων εκλογών της ίδιας τοπικής.
«Χάνουμε τους νέους και στη Νέα Δημοκρατία και στη Νέα Σμύρνη» παρατήρησε ο πρόεδρος της τοπικής, εξηγώντας ότι η επικοινωνία, οι επιλογές αλλά και οι γυρισμένες πλάτες από τους παλαιούς είναι οι λόγοι που αυτό συμβαίνει.
Οι Γρηγόρης Μαρινάκης και Δημήτρης Πανταζής είναι νέοι, γνώστες τόσο τοπικών θεμάτων, όσο και γενικότερα θεμάτων που άπτονται δημοτικών οργανώσεων. Έχουν ζήσει και οι δυο την απαξίωση του δικομματισμού, την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, τα αποτελέσματα της σημερινής διακυβέρνησης της χώρας και εκτιμούν ότι υπάρχει τρόπος η Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας της Νέας Σμύρνης να αλλάξει «αέρα» και μοντέλο, έστω και σήμερα, καθώς η πόλη διαθέτει – όπως είναι γνωστό – ισχυρό αλλά διασπασμένο φιλελεύθερο πυρήνα ψηφοφόρων. Στις επερχόμενες εκλογές ΔΣ της δημοτικής τοπικής της 3ης Απριλίου διεκδικούν ξανά την ευκαιρία να αναδείξουν ό,τι πρεσβεύουν για την πόλη αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία.

Share this Post:

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια