Πολιτιστικά

Α.Κονδύλης Δήμαρχος Αλίμου:''Αποτέθηκε φόρος τιμής στην Ποντιακή Γενοκτονία''

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

 

Στη δημοτική θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» στον Άλιμο, ο σύλλογος Ποντίων Καλλιθέας «Αργοναύται – Κομνηνοί» υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, τιμώντας την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, οργάνωσε εκδήλωση που συμπεριλάμβανε τη θεατρική παράσταση «Η Έξοδος» και ποντιακούς χορούς.

Στο θεατρικό έργο «Η Έξοδος» παρουσιάστηκαν προσωπικές μαρτυρίες Ποντίων προσφύγων, που εκτοπίστηκαν με βιαιότητα από τις ιδιαίτερες τους πατρίδες, περιγράφοντας τις βαρβαρότητες που διαπράχθηκαν εναντίων γερόντων, παιδιών και γυναικών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο Στέφανος Διαμαντής, πρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού Αλίμου, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων.
Η κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr κάλυψε και αυτήν την εκδήλωση του συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί». Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, συγγραφέας και μέλος της θεατρικής ομάδας Θεόφιλος Καστανίδης μίλησε για το θεατρικό, τα πολιτιστικά του μηνύματα, αλλά και για την επιτυχία του συλλόγου να διαφυλάσσει και να μεταλαμπαδεύει στις επόμενες γενιές τα ήθη και έθιμα αλλά και την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού. Επίσης, ενημέρωσε για την επερχόμενη έντονη πολιτιστική δραστηριότητα του συλλόγου «Αργοναύται – Κομνηνοί» Καλλιθέας.
Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, σχολιάζοντας την εκδήλωση, δήλωσε συγκινημένος και πρόσθεσε πως αποτέθηκε φόρος τιμής στη Γενοκτονία των Ποντίων με τον καλύτερο τρόπο, τονίζοντας πως «θυμηθήκαμε πράγματα που και η νέα γενιά πρέπει να τα έχει στο μυαλό της για να μαθαίνουμε για το μέλλον».

 

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια