Νέα Σμύρνη: Φύτευση 25 νέων δέντρων στην οδό Πλαστήρα
Στη φύτευση 25 νέων δέντρων στην οδό Πλαστήρα, στο ύψος του Ιωσηφόγλειου, προχώρησε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης, φυτεύτηκαν συνολικά 25 νέα δέντρα του είδους Grevillea Robusta (Μεταξωτή Βελανιδιά) κατά μήκος της οδού Πλαστήρα.
Πρόκειται για αειθαλή δέντρα, τα οποία μπορούν να φτάσουν έως και τα 25 μέτρα ύψος, ενώ ξεχωρίζουν για τα πορτοκαλί άνθη τους που εμφανίζονται από τον Μάιο έως τον Ιούλιο.
Με τη συγκεκριμένη φύτευση διαμορφώνεται πλέον μια συνεχόμενη δεντροστοιχία, η οποία αναμένεται να προσφέρει σκίαση και αίσθηση δροσιάς κατά τους θερινούς μήνες. Οι δενδροδόχοι στο συγκεκριμένο σημείο παρέμεναν κενές για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά την απομάκρυνση των μουριών που είχαν ξεραθεί εξαιτίας προσβολής από σκαθάρια. Η επαναφύτευση εντάσσεται στον σχεδιασμό αποκατάστασης και αναβάθμισης του δημόσιου χώρου.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι φυτεύσεις σε δεντροστοιχίες δρόμων αποτελούν από τις πιο απαιτητικές παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου, καθώς απαιτούν σωστό σχεδιασμό και προσαρμογή στις συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς κάθε νέο δέντρο συμβάλλει στη σταδιακή βελτίωση της ποιότητας ζωής και στη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης.













Σχόλια