Μίλων: Κυριάρχησε απέναντι στην Κηφισιά η ομάδα βόλεϊ, εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή για το μπάσκετ
Με ευρωπαϊκό αέρα μετά το φινάλε του σπουδαίου ταξιδιού του φέτος στο CEV Cup, ο Μίλωνας πραγματοποίησε μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση επικρατώντας με 3-0 της Κηφισιάς στο "Κροίσος Πέρσης" για τη 15η αγωνιστική της Volley League, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την τετράδα και την παρουσία στα πλέι οφ του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν ανώτερη σε όλο το παιχνίδι, με πιεστικό σερβίς, εξαιρετική επίθεση και μπλοκ άμυνα, κρατώντας χαμηλά σε παραγωγικότητα την Κηφισιά. Κυριάρχησε στα δύο πρώτα σετ, ενώ στο τρίτο παρότι έμεινε πίσω ακόμη και με επτά πόντους, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φτάσει στο τρίποντο. Οι γηπεδούχοι μάλιστα προφύλαξαν και παίκτες, αφού Γιορντάνοφ και Μπάσης δεν αγωνίστηκαν καθόλου, με τους Νανόπουλο και Θεοδόση να παίζουν στη θέση τους και να τα πηγαίνουν πολύ καλά.
Ο Μίλωνας πήγε στους 24 βαθμούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση ενώ η Κηφισιά έμεινε στους 11 και θα παλέψει για την πέμπτη θέση. Κορυφαίος ο Μολίνα με 17 πόντους για τους Νεοσμυρνιώτες.
Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-15, 25-23)
Α.Ο.Ν.Σ.ΜΙΛΩΝ (Σάκης Ψάρρας): Θεοδόσης 8π. (6/8επ., 2 μπλοκ), Χαραλαμπίδης 11 (9/11επ., 2 μπλοκ), Νανόπουλος 12 (10/23επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος), Μολίνα 17 (15/24επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 57%υπ., 30%αρ.), Πολουγιάν 4 (4/15επ., 75%υπ., 31%αρ.), Χερ 3 (3 άσσοι) / Χανδρινός (λ. - 62%υπ., 46%αρ.), Σουσουρίδης, Κουβαράς 1 (1/1επ.)
Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κώστας Χριστοφιδέλης): Στιβαχτής 1π. (1/2επ.), Ρέγκο Ρικάρντο 7 (6/13επ., 1 μπλοκ), Μπόγιτς 5 (2/8, 2 μπλοκ, 1 μπλοκ), Σπηλιώτης 3 (2/6επ., 1 μπλοκ), Άλβες 1 (1/5επ.), Οκοσάνοβιτς 11 (10/32επ., 1 μπλοκ) / Βελούδης (λ. - 64%υπ., 32%αρ.), Φωλιάς 1 (1/4επ.), Παπαγεωργίου, Τζάρας, Χασμπάλα
Στην 21η αγωνιστική της Elite League, η ομάδα μπάσκετ δεν τα κατάφερε απέναντι στον Ηρακλή στο "Κροίσος Πέρσης", γνωρίζοντας την ήττα με 76-80.
Ο Μίλωνας ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, κλείνοντας με +10 το πρώτο δεκάλεπτο και με +4 το δεύτερο, όμως ο "Γηραιός" έπαιξε εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και με ηγέτη τον Μαλέσεβιτς που πέτυχε 18 πόντους έφτασε στην ανατροπή, διπλασιάζοντας τις νίκες του επί των Νεοσμυρνιωτών φέτος. Για το Μίλωνα πέτυχε 21 πόντους ο Σκορδίλης ωστόσο δεν ήταν αρκετοί. Στο 12-9 ανέβηκε ο Ηρακλής με τρεις συνεχόμενες νίκες έχοντας προπονητή τον Αγγέλου, στο 13-8 υποχώρησε ο Μίλωνας.
Δεκάλεπτα: 29-19, 51-47, 58-66, 76-80
Μίλων (Καραγιάννης): ΜακΚίσικ 10, Σκορδίλης 21, Πετρίδης, Ανέστης, Μελισσαράτος 2, Παγώνης, Μοτσενίγος 9, Μπαρτ 9, Δομπρογιάννης 5, Ζούμπος 8, Δημάκος 9, Κανονίδης 3.
Ηρακλής (Αγγέλου/Κακιούσης): Παπαρέγκας 11, Σοκ 13, Αλτίνης, Πουλιανίτης 2, Πράπας, Ταχυρίδης, Μαλέσεβιτς 18, Σπρίντζιος 2, Κάρι 10, Κώττας 9, Σαρικόπουλος 6, Μαστρογιαννόπουλος 9.
Σχόλια