Πολιτιστικά

Στην Νεολαία των Ιμβρίων μίλησε ο Οικουμ.Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Η Επιτροπή Νεολαίας του Συλλόγου Ιμβρίων στο πλαίσιο των δράσεών της διοργάνωσε την Ετήσια Εκδήλωση της Νεολαίας Ιμβρίων, την οποία τίμησε με την παρουσία του η Α.Θ.Π. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ο Ίμβριος, ο οποίος απεύθυνε το μήνυμά του στους νέους μιλώντας από καρδιάς, παροτρύνοντας τους να βοηθήσουν και να ενδυναμώσουν την Ιμβριακή Κοινότητα στην Ίμβρο και συγκινώντας τους με προσωπικές του ιστορίες από τα παιδικά και νεανικά του χρόνια στην Ίμβρο. 

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Τενεδίων Νέας Τενέδου Μιχάλης Δημητρίου, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Νεολαίας της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας Θράκης Δημήτρης Φυντάνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Στέλιος Πούλαδος και ο Άρχοντας του Πατριαρχείου και Πρέσβης Αλέξης Αλεξανδρής.

Τις προσωπικές τους ιστορίες κατέθεσαν ο Σάββας Σταγιάς, εκπρόσωπος Επιτροπής Νεολαίας Συλλόγου Ιμβρίων, ο Ξενοφών Τζαβάρας, Διδάκτωρ γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Μαρία Γκούλτα, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, και οι Αντώνης Βουλγαρέλης και Χρύσα Κονιδάρη, μέλη της Νεολαίας Ιμβρίων.

Ο Λάκης Βίγκας, Άρχοντας Μ. Χαρτοφύλακας της Μ.τ.Χ.Ε. και μέλος του Συλλόγου Ιμβρίων, αναφέρθηκε στην ομιλία του στα σχολεία της Ίμβρου και στις προσπάθειες ανάπτυξης της Ιμβριακής Κοινότητας.

Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν μαθητές που αποφοίτησαν από τα Σχολεία της Ίμβρου και εισήχθησαν σε Ελληνικά Πανεπιστήμια καθώς και Ίμβριοι νέοι που έχουν διακριθεί σε διάφορους τομείς.

Πρόκειται για μία εκδήλωση που η Επιτροπή Νεολαίας φιλοδοξεί να καταστήσει θεσμό με την ελπίδα οι νέοι της Ίμβρου να γνωριστούν και να αναπτύξουν δεσμούς αλληλεγγύης, να συμπράξουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες.

 

Share this Post:

Συντάκτης Εριέλλα Χρυσού

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια