Πολιτιστικά

''Οιστρογόνο 2 Οξυγόνο'' με την Εύα Λιανού-Πετροπούλου Συγγραφέα Παραμυθιών

γράφει η Ελπίδα Μηναδάκη

Από την πρώτη στιγμή που γνωρίζεις την Εύα Λιανού-Πετροπούλου, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με έναν χαρισματικό άνθρωπο. Δυναμική, αγωνίστρια, ρομαντική, παραμυθένια, έτοιμη να κυνηγήσει τα όνειρά της, να πέσει και να ξανασηκωθεί, προκειμένου να τα κατακτήσει!

Πολυσχιδής προσωπικότητα ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο, ήρθε στην Αθήνα, σπούδασε δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με αρκετές εκπομπές. Ήθελε όμως να ανοίξει  περισσότερο τα φτερά της! Και αυτή της η ανάγκη, την οδήγησε στο Παρίσι. Στη πόλη του φωτός όπου συνεργάστηκε με την εφημερίδα Le Libre Journal ως ανταποκριτής σε θέματα που αφορούσαν στη χώρα της, αλλά και την γενέτειρά της, το Ξυλόκαστρο. Εκεί συναντάει για πρώτη φορά την ‘Geraldine et le lutin du lac’, την ηρωίδα του πρώτου της βιβλίου, την έκδοση του πρώτου της βιβλίου στα γαλλικά από τις εκδόσεις Amalthee. Η επιτυχία της ηρωίδας της σύντομα βρήκε στέγη και σε ελληνικές εκδόσεις που μεταφράστηκε ως «Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης», το οποίο έγινε και θεατρικό για σχολεία.  Η ίδια έχει επίσης γράψει την «Κόρη της Σελήνης» από τις εκδόσεις Οσελότος, μια υπέροχη ιστορία για την συγχώρεση και την αγάπη για παιδιά από 7 έως… 107 χρονών! Ενδιάμεσα ακολούθησαν και «Τα ταξιδεύματα της Εύας» από τις εκδόσεις Βακχικόν, «Ο ήρωας με τα φτερωτά σανδάλια και το μαγικό μολύβι», κ.ά.

Όπως μας λέει και η ίδια η συγγραφέας, κάθε της βιβλίο είναι ένα κομμάτι του εαυτού της κι ένας τρόπος να ταξιδεύει. Δίνει τους αγώνες της για να μεταφέρει το έργο της σε σχολεία και οργανισμούς που αφορούν στο παιδί και την εκπαίδευση και δεν σταματάει να δημιουργεί και να πραγματοποιεί τα όνειρά της!

Δουλεύει ακατάπαυστα, μιλάει τρεις γλώσσες, ονειρεύεται τους επόμενους της ήρωες και επιδιώκει πάντα συνεργασίες με ανθρώπους εξίσου δημιουργικούς και οραματιστές! Άλλωστε τα όνειρα πρέπει να μοιράζονται για να βρίσκουν την παραμυθοχώρα τους!

Παράλληλα, διδάσκει δημιουργική γραφή και κλασικά παραμύθια και μοιράζετε τις γνώσεις της και τις επιθυμίες τόσο με άλλους λάτρεις της παραμυθογραφείς όσο και με εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να μπούνε πιο βαθιά στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών!

Γιατί, όπως τονίζει και η ίδια η Εύα Λιανού-Πετροπούλου τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να το θέλει κανείς πραγματικά!

 

Share this Post:

Συντάκτης Ελπίδα Μηναδάκη

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια