Οικονομικά

Εσπερίδα για τη Διαχείριση Επικίνδυνων Εμπορευμάτων πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πειραιά

γράφει ο Σπύρος Ροδόπουλος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εσπερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Logistics, την Δευτέρα 12 Ιουνίου με θέμα: «Διαχείριση επικίνδυνων εμπορευμάτων, αποθήκευση, συσκευασία, μεταφορές, νομοθεσία», υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Β. Κορκίδης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των ελληνικών λιμένων, στην υιοθέτηση ευφυών συστημάτων μεταφορών, καθώς και στην εφαρμογή των ευρωπαϊκών τακτικών. Επίσης, πληροφόρησε πως τα Logisticsστην Ελλάδα καταλαμβάνουν το 10% του ΑΕΠ, τονίζοντας ότι μπορούν να ανακάμψουν την οικονομία της χώρας.
Ο Κ. Σαρρής, supplychainmanagerσε μια από τις σημαντικότερες εταιρείες χονδρικού εμπορίου στην Ελληνική αγορά, την RESOUL, παρουσίασε τα πιο γνωστά brands της εταιρείας(Θεόφιλος, Ελ Γκρέκο, κ.α.) και υπογράμμισε πως οι ασφαλείς μεταφορές επικίνδυνων προϊόντων αποτρέπουν τυχών ατυχήματα που μπορεί να βλάψουν το περιβάλλον, τους ανθρώπους ή τα ζώα και την κοινωνική ασφάλεια.


 Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics Ν. Ροδόπουλος, μιλώντας στην κάμερα του NSTV, τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις ταμπέλες επικινδυνότητας των προϊόντων, ούτως ώστε να μπορέσουν να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις.


Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Β. Κορκίδης δήλωσε στο NSTV πως η μεταφορά, η αποθήκευση και η νομοθεσία των επικίνδυνων φορτίων είναι κάτι το οποίο οφείλουν να γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με το εμπόριο, ενώ υπογράμμισε πως τα logisticsμπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση στο ΑΕΠ.

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της Quality&SafetyLtdΝ. Μπάκας υποστήριξε πως οι κανόνες ασφαλούς οδήγησης που ακολουθούν οι οδηγοί των επικίνδυνων εμπορευμάτων, μπορούν να ωφελήσουν κάλλιστα και τους απλούς πολίτες.
 

Share this Post:

Συντάκτης

Σχετικά Άρθρα:

Σχόλια